facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Μόναχο: Ένοπλη επίθεση σε εμπορικό κέντρο - Έξι οι νεκροί

Τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ μετά από πυροβολισμούς στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στο Μόναχο. Έξι είναι ως τώρα οι νεκροί και άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών από την επίθεση ενόπλων στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία της πόλης με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης twitter.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους δράστες αυτοκτόνησε.

Για «τουλάχιστον έξι» νεκρούς «και άγνωστο αριθμό τραυματιών» στο εμπορικό κέντρο «Olympia» κάνει λόγο το περιοδικό Focus, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία του Μονάχου. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι αναζητά τον ή τους ενόπλους από το περιστατικό στο εμπορικό κέντρο. Το γαλλικό πρακτορείο επικαλείται την γερμανική αστυνομία και αναφέρει ότι οι ένοπλοι ήταν τρεις.

«Είμαι Γερμανός!» ακούγεται να φωνάζει ένας εκ των υπόπτων της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου σε βίντεο που κυκλοφόρησε τα τελευταία λεπτά, ενώ, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL ότι ένας εκ των δραστών χρησιμοποίησε υβριστική έκφραση για τους ξένους-«παλιοξένοι», σε ελεύθερη απόδοση-και ότι φορούσε στρατιωτικού τύπου αρβύλες.

«Δεν ξέρουμε που είναι οι ένοπλοι. Προσέχετε τους εαυτούς σας και συνεχίστε να αποφεύγετε τους δημόσιους χώρους». Αυτό είναι το μήνυμα της αστυνομίας του Μονάχου στο twitter.

Νωρίτερα τα γερμανικά ΜΜΕ μετέδωσε ότι υπάρχει και δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς σε κοντινή πλατεία όπου βρίσκεται σταθμός του μετρό. Στο μεταξύ από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι η επιχείρηση στην περιοχή Karlsplatz/Stachus στο κέντρο της πόλης αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν «λάθος συναγερμός».


Αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε την αρχή της επίθεσης
Real.gr βίντεο πυροβολισμοί Μόναχο από realmedialive

Από βίντεο φαίνεται ότι δεκάδες άνθρωποι τρέχουν να καλυφθούν μόλις ακούν τους πυροβολισμούς. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν τον ένοπλο να τρέχει προς τον υπόγειο σταθμό.  Η αστυνομία του Μονάχου με ανάρτηση στο twitter ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στην περιοχή.




Στο μεταξύ στο Μόναχο έχουν μεταβεί ειδικές δυνάμεις από άλλες περιοχές της χώρας, ενώ πάνω από την πόλη πετούν πολλά ελικόπτερα της Αστυνομίας, σε κάποια από τα οποία επιβαίνουν ελεύθεροι σκοπευτές.

Την ίδια ώρα οι αρχές του γειτονικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας έθεσαν την αστυνομία της σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας, ειδικά για την προστασία μαζικών εκδηλώσεων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται απλά για «αντίδραση στα γεγονότα του Μονάχου».

Ο χώρος γύρω από το εμπορικό κέντρο Ολυμπία έχει εκκενωθεί και ελικόπτερα πετούν πάνω από το σημείο.







real


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news