facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Η Τουρκία έκοψε την σύνταξη του Φετουλάχ Γκιουλέν

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο ιεροκήρυκας που ζει εξόριστος στις ΗΠΑ κι αποτελεί το «μαύρο πρόβατο» του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος τον κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, δεν θα δικαιούται πλέον να λαμβάνει την σύνταξή που του κατέβαλε το τουρκικό Κράτος, μετέδωσε σήμερα, Τετάρτη, το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος το Σάββατο, το τουρκικό ίδρυμα κοινωνικών ασφαλίσεων (SGK) «διέκοψε την καταβολή της σύνταξης του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ Φετουλάχ Γκιουλέν και τον διέγραψε από τα μητρώα κοινωνικής ασφάλισης» επισήμανε το Ανατολή.

H αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sozcü έγραψε ότι ο Γκιουλέν εισέπραττε 1.283 τουρκικές λίρες (περίπου 380 ευρώ) από τον Οκτώβριο του 2014, δηλαδή την υψηλότερη σύνταξη που μπορεί να λαμβάνει κανείς στην Τουρκία. Το τελευταίο ποσό που έλαβε ήταν την Τρίτη κι ενώ βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη η ευρεία επιχείρηση καταστολής των «γκιουλενιστών», τέσσερις ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει ότι δεν γνωρίζει για ποιους λόγους ο πρώην ιμάμης εισπράττει σύνταξη από το τουρκικό Κράτος, αφού εγκατέλειψε την χώρα το 1999 και ζει έκτοτε σε μια δασώδη περιοχή στην Πενσιλβάνια (βορειοανατολικές ΗΠΑ). Ο Γκιουλέν διευθύνει τον ισχυρό όμιλο επιχειρήσεων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ΜΚΟ που πρόσκεινται στην οργάνωσή του, τη Hizmet («Υπηρεσία»).

Οι υπηρεσίες κοινωνικών ασφαλίσεων «αναμένεται να λάβουν παρόμοια μέτρα σε βάρος άλλων υπεύθυνων αξιωματούχων της αποτυχημένης απόπειρα του πραξικοπήματος» πρόσθεσε το Ανατολή.


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news