facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Απέσυραν άρον άρον το άρθρο που απαγόρευε τη δόμηση σε οικόπεδα κάτω των τεσσάρων στρεμμάτων

Άτακτη υποχώρηση έκανε η κυβέρνηση, μετά και τις ενστάσεις των ΑΝ.ΕΛ., αποσύροντας το άρθρο 50 του νομοσχεδίου σχετικά με τους υδρογονάνθρακες που απαγόρευε τη δόμηση σε οικόπεδα μικρότερα των τεσσάρων στρεμμάτων, εκτός σχεδίου, που χαρακτηρίζονταν αγροτεμάχια υψηλής παραγωγικότητας.

«Το κάναμε για να μην θεωρούν οι πολίτες ότι αδικούνται» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον Γιώργο Λαζαρίδη από τους ΑΝ.ΕΛ. για το επίμαχο άρθρο 50 του σχεδίου νόμου.

Η απόσυρση του άρθρου ικανοποίησε την αντιπολίτευση με τον Κώστα Σκρέκα από τη ΝΔ να σχολιάζει ότι «επιτέλους η κυβέρνηση άκουσε την κοινωνία».

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης κατήγγειλε ότι ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ «περνούν» στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. Ο Πάνος Σκουρλέτης αντέδρασε έντονα, φωνάζοντας «ντροπή σου» με τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος να καταθέτει το σχετικό τεχνικό μνημόνιο που αποδεικνύει -όπως είπε- του λόγου το αληθές.

Στη συζήτηση στην επιτροπή υπήρξε ένα έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Πάνο Σκουρλέτη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής με αφορμή τη συμμετοχή του γιου του υπουργού Περιβάλλοντος σε αντιφασιστική συγκέντρωση. «Είμαι περήφανος για την αντιφασιστική συμπεριφορά του γιου μου» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news