facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Εκδίκηση εναντίον των ΗΠΑ ορκίζεται ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Εκδίκηση εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ορκίστηκε o γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χάμζα, σε εικοσάλεπτο διαδικτυακό του μήνυμά, με τίτλο «Είμαστε Όλοι Οσάμα».

Ο Χάμζα, τον οποίο ο βρετανός πολιτικός Πάτρικ Μέρσερ είχε παλιότερα αποκαλέσει «Πρίγκηπα του Τρόμου», διακήρυξε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της Αλ Κάιντα σε οικουμενικό επίπεδο. Στο μήνυμά του, υποσχέθηκε να παλέψει «ενάντια στην καταπίεση των λαών της Παλαιστίνης, του Αφγανιστάν, της Συρίας, του Ιράκ, της Υεμένης, της Σομαλίας και των υπόλοιπων μουσουλμανικών χωρών που δεν επιβίωσαν της καταπίεσης» και να πάρει εκδίκηση για όσους πέθαναν υπερασπιζόμενοι το Ισλάμ.

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε από αμερικανούς κομάντο στο κρησφύγετο του στο Πακιστάν το 2011, μαζί με τον αδερφό του Χάμζα, Καλίντ. Σύμφωνα με ντοκουμέντα που δημοσιεύθηκαν στις ΗΠΑ πέρσι, πριν το θάνατό του Οσάμα Μπιν Λάντεν είχαν γίνει προσπάθειες επανένωσης του με τον Χάμζα, ο οποίος ήταν υπό κατ’ οίκον περιορισμό στο Ιράν.

Καθώς οι παλιοί ηγέτες της οργάνωσης γερνούν, ο εικοσιπεντάχρονος Χάμζα ενδέχεται να αποτελέσει σημείο συσπείρωσης για νέα μέλη. Πέρα από την κληρονομιά του πατέρα του, διαθέτει ευχέρεια λόγου και «μπορεί να αποτελέσει έναν επικίνδυνο εχθρό» σύμφωνα με τον Μπρούς Ρίντελ του αμερικανικού ινστιτούτου Brookings.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news