facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Νέα δίκη για υπόθεση με εξοπλιστικά

Το δρόμο που οδηγεί στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας έδειξαν οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών στον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο και ακόμη 16 άτομα, που κατηγορούνται για το εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά στην προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς .

Σύμφωνα με το υπ'αριθμ. 1142 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετωπβ, εκτός από τον επιχειρηματία που μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, σε δίκη παραπέμπονται για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών, Γιωργος Κολίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος, ενώ για απλή συνέργεια σε αυτή ο
πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Αντωνής Κάντας, και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ. Όλοι τους εμφανίζονται να εμπλέκονται στη σύμβαση για το εξοπλιστικό πρόγραμμα με την επωνυμίας Ηλεκτρονικός
Πόλεμος.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με το ίδιο βούλευμα αποφαίνεται να μην γίνει κατηγορία για επιμέρους πράξεις κατά των τριών στελεχων του ΥΠΕΘΑ. Ανάλογη παραπεμπτική πρόταση είχε διατυπώσει προς το δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από προκαταρκτική εξέταση που είχε ξεκινήσει με εντολή της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ραίκου, ενώ η δικαστική διερεύνησή της είχε ανατεθεί στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη, ενώπιον του οποίου κλήθηκαν σε απολογία όλοι οι κατηγορούμενοι.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news