facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

«Πυρά» της Τουρκίας στην Ευρώπη, μετά τις επικρίσεις

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στις επικρίσεις των Ευρωπαίων για τα μέτρα καταστολής που εφαρμόζει, κατηγορώντας τους ότι συντηρούν «προκαταλήψεις» έναντι της χώρας του.

«Όσον αφορά την Τουρκία, έχουν προκαταλήψεις και θα συνεχίσουν να ενεργούν με τις προκαταλήψεις αυτές» δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο France 24. «Είναι 53 χρόνια που η Ευρώπη μας κάνει να περιμένουμε στην πόρτα» πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προειδοποιήσει ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής, για την οποία έκανε λόγο η Άγκυρα αμέσως μετά το πραξικόπημα, θέτει τέρμα στις ελπίδες της για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
«Αν ο λαός μου, η χώρα μου, ζητεί συνεχώς τη θανατική ποινή, εάν οι εκπρόσωποι του λαού μου στο Κοινοβούλιο λένε ναι, λυπάμαι, πρέπει να σεβαστώ αυτό το αίτημα» απάντησε ο Ερντογάν. «Στις δημοκρατίες, η κυριαρχία ανήκει στο λαό» πρόσθεσε.

«Καμία άλλη χώρα δεν έχει τόσο πολύ υποφέρει κατά τη διάρκεια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και όσον αφορά την κατάργηση της θεώρησης των διαβατηρίων» για τους τούρκους πολίτες, τόνισε ο Ερντογάν εκτιμώντας ότι η χώρα του είναι σε «καλύτερη θέση» από ό,τι οι περισσότερες άλλες που εντάχθηκαν στην Ένωση.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι στην προσφυγική κρίση η Τουρκία ενήργησε «ως ασπίδα στην Ευρώπη» και πρόσθεσε: «Αυτοί έδωσαν υποσχέσεις και δεν τις τήρησαν».

Το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι είναι «αδιανόητο» να ανοίξουν αυτή τη στιγμή νέα κεφάλαια για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, εν μέσω της καταστολής που πραγματοποιείται στη χώρα.

Παράλληλα, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων εξέφρασε την έκπληξη της Τουρκίας για το γεγονός ότι οι σύμμαχοι της χώρας δεν την έχουν επισκεφθεί ακόμα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Μας εκπλήσσει πολύ το γεγονός ότι οι σύμμαχοί μας δεν έχουν έρθει στην Τουρκία να μας επισκεφθούν, παρά το γεγονός ότι έχει περάσει μία εβδομάδα (από την απόπειρα πραξικοπήματος)» τόνισε ο Ομούρ Τσελίκ σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.
Ο Τσελίκ σημείωσε, επίσης, ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να συνεργαστεί με την Τουρκία, κυρίως στο πλαίσιο του αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news