facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΟΣΕ στο υπ. Μεταφορών (ΒΙΝΤΕΟ)

Έξω από το υπουργείο Μεταφορών στο Χολαργό βρίσκονται από το πρωί εργαζόμενοι του ΟΣΕ και συνδικαλιστές από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών οι οποίοι αντιδρούν στην αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Με κρεμασμένα τα πανό τους πάνω στα κάγκελα του υπουργείου Μεταφορών οι διαδηλωτές ζητούν από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία εκποίηση του «Εθνικού πλούτου ανάμεσά τους και οι σιδηρόδρομοι».

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην «επιβαλλόμενη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων συνολικά στον Σιδηρόδρομο και ιδιαίτερα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά τη δεσμευτική προσφορά που κατέθεσαν οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι (TRENITALIA)» και στη μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

«Έχουμε συνεχιζόμενες απεργίες από τα σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και από την Ομοσπονδία και διαμαρτυρόμαστε για την αδιαφορία του υπουργείου και για το ότι η κατάσταση οδηγήθηκε εδώ με ευθύνη δική τους. Εάν μπορέσουμε θα δούμε τον υπουργό, ο οποίος μας αποφεύγει. Μας είδε μια φορά πριν από 14 μήνες και από τότε αποφεύγει συστηματικά να μας συναντά παρότι του έχουμε ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση. Την Πέμπτη πιθανότατα θα οριστικοποιηθεί η ιδιωτικοποίηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ» είπε ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Για τον λόγο αυτό σήμερα Τρίτη τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, καθώς και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, θα μείνουν ακινητοποιημένα αφού η Ομοσπονδία των Σιδηροδρομικών έχει κηρύξει 24ωρη απεργία.

Λόγω της απεργίας δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» - «Αεροδρόμιο» και αντίστροφα.

Εν τω μεταξύ τα σωματεία εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισαν τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο μέχρι και την Πέμπτη 14 Ιουλίου, ενώ για τα εμπορευματικά τρένα αποφάσισαν να μείνουν ακινητοποιημένα μέχρι και την Κυριακή 17 Ιουλίου.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news