facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε ο Τσοχατζόπουλος

Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο το πρώτο αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε χθες ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός που επικαλέστηκε, μέσω του συνηγόρου του Γιάννη Παγορόπουλου, λόγους υγείας αλλά και το προχωρημένο της ηλικίας του, αφού συμπλήρωσε ήδη τα 77 του χρόνια, είπε μετά την απόφαση:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτηση μας χθες...Θέλω να σας εξηγήσω ότι ζητάω την αποφυλάκισή μου, διότι τα δικά μου όρια, προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί...Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει "έως εδώ". Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο Δικαστήριο...Δεκτή η απόφαση σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ!».

Νωρίτερα, την απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής του Άκη Τσοχατζόπουλου εισηγήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας της έδρας, με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων.

"Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο εξωχώριων εταιριών και τραπεζικών λογαριασμών και αν βγει από τη φυλακή ειναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η επιβολή περιορισμών όρων δεν κρίνεται επαρκής" τόνισε η εισαγγελέας.

Παράλληλα, η εισαγγελέας τόνισε πως τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο πρώην υπουργός μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής.

Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Κότσαλης συνήγορος του πρώην υπουργού τόνισε:

"Ο Τσοχατζόπουλος έχει λογαριασμούς και ακίνητα δεσμευμένους και είναι υπό τη στενή παρακολούθηση των αρμόδιων άρχων. Δεν μπορεί να διαπράξει νέα ακίνητα, ζει με τη σύνταξη του..." τόνισε ο συνήγορος.

Από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος του πρώην υπουργού Γιάννης Παγορόπουλος επισήμανε πως για άλλους κρατούμενους που δεν έχουν την ηλικία του πρώην υπουργού, η Δικαιοσύνη έχει διατάξει την αποφυλάκιση τους και έχουν τεθεί σε κατ´οίκον περιορισμό.

"Θα είναι καλύτερα να φύγει αύριο με ένα φέρετρο από την φυλακή" διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως δεν πρέπει ο Άκης Τσοχατζόπουλος να συνθλίβει επειδή είναι το σύμβολο της κάθαρσης μίας άλλης εποχής.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news