facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Κατασκήνωσαν κανονικά στο ΑΠΘ -Σκηνές και τροχόσπιτα παντού

Τις... διακοπές τους, στέλνοντας ταυτόχρονα τα μηνύματά τους για την κατάργηση των συνόρων, ξεκίνησαν ήδη 50 άτομα τα οποία κατασκήνωσαν στους χώρους του ΑΠΘ. 
Οπως έχει ήδη αναφερθεί, οι πρυτανικές αρχές ενημερώθηκαν από το διαδίκτυο για το κάλεσμα της διοργάνωσης κάμπινγκ στους χώρους του ιδρύματος, από το No Border Camp.
Από χθες το μεσημέρι οι πρυτανικές αρχές έδωσαν εντολή να κλειδωθούν όλα τα κτίρια του ΑΠΘ για να προστατευτεί η περιουσία του ιδρύματος, ωστόσο, όπως σημειώνει το thestival.gr, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προσπαθούν να παραβιάσουν την είσοδο της Νομικής Σχολής  για να καταλάβουν τον χώρο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των κατασκηνωτών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Αστυνομία μέχρι στιγμής παρακολουθεί διακριτικά τη δράση των αντιεξουσιαστών. 
Σε κάθε περίπτωση, ήδη στους εξωτερικούς χώρους του ΑΠΘ έχουν ήδη αρχίσει να εγκαθίστανται οι κατασκηνωτές. Σύμφωνα με το parallaximag.gr, ήδη 50 άτομα, στην πλειοψηφία τους ξένοι, έχουν στήσει τις σκηνές τους. 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι διοργανωτές του κάμπινγκ φρόντισαν να εγκαταστήσουν στον χώρο ανάμεσα στο Αστεροσκοπείο και τη Νομική Σχολή γεννήτρια και μαγειρείο, καθώς και την πλειονότητα των σκηνών και των τροχόσπιτων που έφεραν μαζί τους, αλλά φυσικά και εξέδρα ανάμεσα στη Φιλοσοφική και την Πρυτανεία, για τις συναυλίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.
Πάντως, όπως αναφέρει το parallaximag.gr, εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι σε ερώτηση δημοσιογράφου στους κατασκηνωτές για το πόσο θα μείνουν στο χώρο η απάντηση ήταν μία: «για πάντα».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αστυνομία έχει εντολές να μην επέμβει, παραμένοντας διακριτικά στον χώρο και παρατηρώντας τα όσα θα επακολουθήσουν κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας (15-24 Ιουλίου). Η Πρυτανεία αποφάσισε να δείξει ανοχή, επικαλούμενη ευνόητους λόγους. Η οποιαδήποτε απαγόρευση ή ανάμειξη της αστυνομίας είναι σίγουρο ότι θα πυροδοτήσει το κλίμα κι αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμεί κανείς στη συμπρωτεύουσα.
Εν τω μεταξύ, υπάρχουν φόβοι ότι η διοργάνωση μπορεί να γίνει στόχος εθνικιστικών ομάδων, λόγω των διάφορων εθνικοτήτων που έχουν εγκατασταθεί εκεί.
Πηγή Φωτό: parallaximag.gr
Πηγή: parallaximag.gr , thestival.gr
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news