facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Χίο - Σε επιφυλακή όλο το βράδυ υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων

Σκληρή μάχη έδιναν μέχρι αργά το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι των χωριών της νότιας Χίου, όπου από τα ξημερώματα μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά.

Παρά το γεγονός ότι οι εστίες έχουν περιοριστεί και τα μέτωπα είναι μικρότερα και σε ύφεση, οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμένουν σε επιφυλακή ολόκληρη τη νύχτα προκειμένου να προλάβουν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις και επέκταση της φωτιάς σε άλλες περιοχές.

Στον δρόμο Βέσσας – Αρμολίων και την γύρω περιοχή εντοπίζονταν αργά το απόγευμα οι μεγαλύτερες εστίες και στα σημεία αυτά επικεντρώθηκαν οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων. Η φωτιά πέρασε μέσα από το κάστρο των Αρμολίων και εκεί είχαν επικεντρωθεί οι προσπάθειες των εναέριων μέσων.

Επιμένουν, επίσης, οι εστίες στην περιοχή «Σκαφίδι» στον Άγιο Γεώργιο Συκούση και συγκεκριμένα μετά την Βέσσα, αλλά σε μεγάλη απόσταση από τον Άγιο Γιώργη.

Για την κατάσβεση των εστιών, επιχειρούσαν μέχρι αργά το απόγευμα και λίγο πριν πέσει το σκοτάδι πυροσβεστικά ελικόπτερα και αεροπλάνα, επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντικών ομάδων, καθώς και εκατοντάδες κάτοικοι.

Από την πυρκαγιά εξακολουθούν να καίγονται καλλιεργήσιμες εκτάσεις με μαστιχόδεντρα, ελιές, συκιές, καθώς και δασικές εκτάσεις και συστάδες δασών, που είχαν μείνει ανέπαφες από την πυρκαγιά του 2012.

astraparis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news