facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας στο ΥΠΟΙΚ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας έξω το υπουργείο Οικονομικών οι οποίοι  καταγγέλουν την ενέργεια του υπουργείου να μπλοκάρει τους λογαριασμούς της εταιρείας μέσω των οποίων πραγματοποιείται η μισθοδοσία τους αλλά και άλλες κινήσεις οπως πληρωμές προμηθευτών και εισπράξεις από πελάτες. 

Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν πως η απόφαση του υπουργείου ειναι αυθαίρετη καθώς υπάρχει σαφής διάταξη από το νόμο 4361/16 που προστατεύει τους λογαριασμούς της εταιρείας μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα κατασκευής των δύο πυραυλακάτων που είχαν αναλάβει τα ναυπηγεία Ελευσίνας. 

Αυτή η απόφαση ελήφθη λίγο μετά τη συμφωνία με το υπουργείο Άμυνας για τις πυραυλάκατους ΤΠΚ 6 και ΤΠΚ 7, ενώ πρόσφατα είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους Έλληνες εφοπλιστές για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του ναυπηγείου, συμφωνίες που -σύμφωνα με τους εργαζόμενους- θα μπορούσαν να είχαν δημιουργήσει τις συνθήκες για να εξέλθουν τα ναυπηγεία από το αδιέξοδο.

 

 

Πρόσφατα, το ναυπηγείο Ελευσίνας είχε κάνει διακανονισμό με τη ΔΕΗ και είχε συμφωνηθεί μέρος των οφειλομένων να αποπληρωθεί από τo Πολεμικό Ναυτικό και άλλο ένα μέρος από την εταιρεία. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ως παράλογη και παράνομη την ενέργεια του υπουργείου Οικονομικών και αναρωτιούνται ποιους εξυπηρετεί το λουκέτο στα ναυπηγεία, κάνοντας λόγο για παραλογισμό ή δόλια ενέργεια.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί, αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα ναυπηγεία είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων.








protothema


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news