facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Ο ιός Ζίκα μεταδίδεται και από γυναίκα σε άνδρα μέσω της σεξουαλικής επαφής. Το πρώτο κρούσμα στη Νέα Υόρκη

Για πρώτη φορά στα ιατρικά δεδομένα καταγράφηκε η μετάδοση του ιού Ζίκα από γυναίκα σε άνδρα μέσω σεξουαλικής επαφής. Το κρούσμα σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη και εγείρει ανησυχίες καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες ο ιός να διαδοθεί και σε άλλες χώρες εκτός από αυτές της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Ο ίος Ζίκα μεταδίδεται συνήθως από τσιμπήματα κουνουπιών και για μήνες υπήρχε σοβαρός προβληματισμός για τους κινδύνους μετάδοσης του ιού μέσω της σεξουαλικής επαφής. Οι υγειονομικές αρχές γνώριζαν ότι οι άνδρες μπορούν να μεταδώσουν τον ιό μέσω της σεξουαλικής επαφής

«Πρόκειται για το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό μετάδοσης του ιού από γυναίκα σε άνδρα μέσω της σεξουαλικής επαφής» επιβεβαιώνει το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Η συγκεκριμένη γυναίκα, φορέας του ιού είχε επιστρέψει στη Νέα Υόρκη από χώρα όπου μαίνεται η επιδημία. Την επόμενη ημέρα εμφάνισε συμπτώματα όπως πυρετός, κόπωση, εξάνθημα και πόνο στις αρθρώσεις, με αποτέλεσμα η γυναίκα να επισκεφθεί το γιατρό της ο οποίος και επιβεβαίωσε ότι έχει μολυνθεί από τον ιό. Μια εβδομάδα αργότερα και ο σύντροφος της γυναίκας, ο οποίος όμως δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, εμφάνισε τα ίδια συμπτώματα και οι εξετάσεις του βγήκαν θετικές στον ιό Ζίκα.

Σημειώνεται ότι τα συμπτώματα του ιού Ζίκα μπορεί να μην γίνουν αντιληπτά ή να είναι ήπια και να μοιάζουν με αυτά ενός ελαφρού κρυολογήματος. Ωστόσο η μόλυνση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει συνδεθεί με μικροκεφαλία και άλλα νευρολογικά προβλήματα σε μωρά που είχαν προσβληθεί κατά την εμβρυακή ανάπτυξη.

huffingtonpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news