facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ερώτηση στην Βουλή για τις αλλεπάλληλες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Για αλλεπάλληλες αλλαγές που γίνονται από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο στον ΕΝΦΙΑ, κάνει λόγο η βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, σε ερώτησή της προς το υπουργείο Οικονομικών που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα η κ. Παπακώστα αναφέρει πως νομοσχέδιο το οποίο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής συμπεριλάμβανε ρυθμίσεις για την έκπτωση και την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, οι οποίες ωστόσο, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών θα αποσυρθούν, ενώ δεν θα υπολογιστεί τελικώς συμπληρωματικός φόρος του ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια, εξαιτίας λαθών που παρατηρήθηκαν κατά την δήλωσή τους από τους πολίτες.

Οι εν λόγω αλλαγές, σημειώνει η βουλευτής της ΝΔ, αφορούσαν πολίτες που με τα σημερινά δεδομένα πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις έκπτωσης και τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι άνεργοι, τα άτομα με αναπηρία άνω των 80%, οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι.

«Αυτές οι αλλαγές προκαλούν την εντύπωση πως η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο νομοθετούν χωρίς να βασίζονται σε κάποιο σχέδιο. Επιπροσθέτως, σε περίπτωση που πρόκειται για "λάθη", γεννούνται ερωτήματα για τον πρόχειρο τρόπο που πραγματοποιείται η νομοπαρασκευαστική εργασία», αναφέρει η κ. Παπακώστα και ρωτά τον αρμόδιο υπουργό για ποιο λόγο εισήχθησαν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο οι διατάξεις για τον ΕΝΦΙΑ, τις οποίες και υποστήριξε κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για να αποσυρθούν προτού αυτό εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια. Ζητά να ενημερωθεί επιπλέον βάσει ποιού σχεδίου προγραμματίζονται τέτοιου είδους ρυθμίσεις και πως είναι δυνατή η απόσυρσή τους με τόσο μεγάλη ευκολία. Τέλος, ρωτά για ποιο λόγο υπήρξαν τόσο πολλά λάθη κατά την δήλωση των αγροτεμαχίων από τους πολίτες.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news