facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Καμμένος: Αρνούμαι να συζητήσω με το ΤΑΙΠΕΔ για την περιουσία των Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων

Μετά τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη ο οποίος δήλωσε ότι «το ΤΑΙΠΕΔ δεν διαφυλάσσει το δημόσιο συμφέρον, δεν το νοιάζει η δημόσια περιουσία, το μόνο που το νοιάζει είναι να πουλήσει», πυρά κατά του Ταμείου εκτόξευσε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος αρνούμενος να κληθεί (το ΤΑΙΠΕΔ) να διατυπώσει άποψη επί της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων. «Το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει καμία σχέση με την περιουσία των Ταμείων και να μην το εμπλέξουμε σε αυτό», είπε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η οποία επεξεργάζεται το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ, όπου μεταξύ όλων των άλλων, προβλέπεται και η δημιουργία «Υπηρεσίας Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων» που δεν χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς.

Η ΝΔ ζήτησε να κληθεί τεχνοκράτης του ΤΑΙΠΕΔ ώστε να διατυπώσει γνώμη για την καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας αυτής, αλλά ο κ. Καμμένος αντέδρασε κάθετα λέγοντας ότι «αρνούμαστε να συζητήσουμε με το ΤΑΙΠΕΔ για την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων», σημειώνοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι οι δανειστές και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να μην επιμείνει στην πρόσκληση εκπροσώπου του Ταμείου, άλλως το μόνο που θα καταφέρει είναι να ικανοποιήσει όσους θέλουν τα χρήματα από την αξιοποίησης της περιουσίας αυτής να πάνε για την εξυπηρέτηση του χρέους. «Αν θέλετε το ΤΑΙΠΕΔ ως ειδικό επί των πωλήσεων, σας λέω ότι αυτό που θα γίνει είναι ότι θα ικανοποιήσουμε εκείνους που θέλουν η εκμετάλλευση της περιουσίας των 24 δισ. ευρώ να πάει γα το χρέος», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, δηλώνοντας μάλιστα «απόλυτα αντίθετος».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «να μην ανοίγουμε την όρεξη κάποιων που θα ήθελαν την περιουσία των ταμείων και των μετόχων να πηγαίνει σε ένα κουβά για τον εξυπηρέτηση του χρέους και των δανειστών». Εκ μέρους της ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη αντέδρασε λέγοντας ότι ο κ. Καμμένος «φέρνει ένα σχήμα διαχείρισης της περιουσίας με το οποίο η ΝΔ διαφωνεί». «Το ερώτημα είναι ποια είναι η καλύτερη διαχείριση. Η εμπειρία του ΤΑΙΠΕΔ είναι εμπειρία πολύτιμη. Γιατί αντιδρά έτσι σα να τον έχει τσιμπήσει μύγα;», διερωτήθηκε, ενώ συνέχισε: «Θέλετε να καταγγείλετε τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ; Δεν μπορείτε όμως να διαστρεβλώνετε τη ΝΔ. Ζητάμε άνθρωπο που θα μας πει αν το σχέδιο εκμετάλλευσης της περιουσίας είναι σωστό ή όχι». Ενώ ο εισηγητής της ΝΔ Αθ. Δαβάκης τόνισε ότι «θέλουμε απλά τη γνώμη του ΤΑΙΠΕΔ, άλλοι είναι υπηρέτες των δανειστών…».

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news