facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Εγκυος έφυγε από Σαντορίνη για Κρήτη προκειμένου να γεννήσει

Πιο επίκαιρη από ποτέ αποδεικνύεται η ιστορία του υπουργού Μαυρογιαλούρου από την ελληνική ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο». Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) παρομοίασαν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι οι γυναίκες του νησιού θα γεννάνε στο νέο νοσοκομείο με αυτές του Λάμπρου Κωνσταντάρα στον ρόλο του υπουργού Μαυρογιαλούρου λίγο πριν εγκαινιάσει το «Μαιευτήριο της Πλατανιάς».

Η παρομοίωση έγινε διότι, όπως καταγγέλλουν, τρεις ημέρες μετά το κόψιμο της κορδέλας από τον Πρωθυπουργό, μία έγκυος προσήλθε στο νέο νοσοκομείο για να γεννήσει. Όπως λένε, η γυναίκα «κατέληξε να γεννήσει σε νοσοκομείο της Κρήτης με διακομιδή, επειδή το Νοσοκομείο Σαντορίνης διαθέτει μόνο μία γυναικολόγο, ενώ δεν διαθέτει Αιμοδοσία και Νεογνολογικό Τμήμα. Το ίδιο συνέβη με άλλες πέντε έγκυες που παραπέμφθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. Δεν μπορούν να εκδώσουν αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων ελλείψει μηχανοργάνωσης, δεν λειτουργούν τα χειρουργεία από έλλειψη ιατρών και για τεχνικούς λόγους, δεν υπάρχει αναισθησιολόγος, δεν υπάρχει προσωπικό να λειτουργήσει τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, και δεν καλύπτονται οι εφημερίες λόγω έλλειψης ιατρών. Χάος».

Την Τρίτη 19 Ιουλίου, εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ επισκέφθηκαν το νέο νοσοκομείο. «Είναι εμφανής», τονίζουν, «η προχειρότητα, η βιασύνη, η έλλειψη συντονισμού στη λειτουργία του νοσοκομείου, χωρίς να διαθέτει ασφαλή κάλυψη σε ιατρικό προσωπικό και άλλους επαγγελματίες υγείας. Προκύπτουν σημαντικά προβλήματα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς (ΔΕΚΟ) του νοσοκομείου. Το προσωπικό που προσλήφθηκε από την ΑΕΜΥ ΑΕ εκτός ΑΣΕΠ είναι με συμβάσεις εργασίας ενός έτους. Η αμοιβές τους είναι 800 ευρώ τον μήνα. Είναι σε τραγική κατάσταση καθότι προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας και για την ενοικίαση σπιτιού απαιτείται σχεδόν ολόκληρος ο μισθός τους. Αναγκάζονται λοιπόν να διαμένουν στις κλίνες του Κέντρου Υγείας που έβαλε λουκέτο και σε ξενώνα του δήμου. Τρεις εργαζόμενοι σε καθένα μικρό δωμάτιο. Εκμετάλλευση της ανάγκης για εργασία».

Μάλιστα, κάνουν την πρόβλεψη ότι «το νοσοκομείο τον χειμώνα θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας και μόνο το καλοκαίρι ως Γενικό Νοσοκομείο με αποσπάσεις, νέες συμβάσεις εργασίας προκειμένου να εισπράττουν τα ασφαλιστικά συμβόλαια των τουριστών».

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news