facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Δίκη Χ.Α.: Γιατί ο μάρτυρας-αστυνομικός εξόργισε την πρόεδρο του δικαστηρίου

Συνεχίστηκε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η κατάθεση του οδηγού του περιπολικού, ο οποίος το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα κλήθηκε να μεταβεί στο Κερατσίνι. Ο Διαμαντής Βίντσης, αστυνομικός, οδηγός περιπολικού, απάντησε στις περισσότερες ερωτήσεις με τη φράση: «δεν θυμάμαι».

Η στάση του μάρτυρα προκάλεσε πολλές φορές αυστηρά σχόλια για την «άσχημη κατάσταση της μνήμης του», αλλά και την ειρωνεία της προέδρου του δικαστηρίου Μαρίας Λεπενιώτη που του ανέφερε πως η συνεισφορά του στη δίκη δεν είναι τίποτε άλλο πλην του «δεν θυμάμαι».

Η κ.Λεπενιώτη μάλιστα, κάποια στιγμή που ο μάρτυρας δεχόταν ερωτήσεις και ακούγονταν ψίθυροι στο ακροατήριο είπε με σκωπτική διάθεση: «Κάντε ησυχία να ακούσουμε τι λέει ο μάρτυρας, να ενημερωθούμε».

Ο αστυνομικός επικαλέστηκε πολλές φορές εξεταζόμενος τις αρχικές του καταθέσεις, με αποτέλεσμα να δεχθεί την επίπληξη της προέδρου. «Αν ήταν έτσι, θα διαβάζαμε απλώς την κατάθεση σας» του είπε.

Ο αστυνομικός κάποια στιγμή, λόγω σχολίου που έγινε από την Πολιτική Αγωγή, ως προς την μνήμη του, αντέδρασε και δήλωσε πως «θέλει να φύγει, γιατί τον προσβάλλουν».

Στον αστυνομικό επιδείχτηκε χάρτης της περιοχής που συνέβησαν τα γεγονότα το βράδυ της δολοφονίας και δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από την πλευρά της οικογένειας του μουσικού.

Ανδρέας Τζέλλης (δικηγόρος οικογένειας Φύσσα): Αφού το σήμα σας έλεγε ότι έπρεπε να πάτε Παναγή Τσαλδάρη 60, γιατί δεν πήγατε εκεί, στο 60;

Μάρτυς: Δεν θυμάμαι ακριβώς...

(...)

Τζέλλης: ο κόσμος πως ήταν (μετά το μαχαίρωμα);


Μάρτυς: ο κόσμος ήταν αλλόφρων, μας έλεγαν διαρκώς να καλέσουμε ασθενοφόρο.

Τζέλλης: Ρωτήσατε γιατί;

Μάρτυς: Όχι, δεν ρώτησα.

Τζελλης: Τι μάθατε ότι έγινε εκείνο το βράδυ τελικά;

Μάρτυς: Μια δολοφονία, ό,τι είπε η τηλεόραση. Ο κ. Ρουπακιάς και ο κ. Φύσσας...

Πρόεδρος: Έτσι είπε η τηλεόραση; Πώς ο κ. Ρουπακιάς κατάφερε χτυπήματα στον κ. Φύσσα;

Μάρτυς: Εν καιρώ, έτσι μάθαμε.

Απαντώντας σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής γιατί φέρει όπλο, αφού ο ίδιος χαρακτήρισε τον ρόλο του ως "ταξιτζη", ο κ.Διαμαντης απάντησε: δεν είπα πως οδηγώ μόνο... Επιλαμβάνομαι και εγώ σε μερικά σήματα…

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι είδε για πρώτη φορά τον Ρουπακιά στο πίσω κάθισμα, στο περιπολικό, και τον θυμόταν, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου που δήλωσε την κατάπληξή της: «Προχθές είπατε με μεγάλη άνεση ότι αναγνωρίσατε τον Ρουπακιά. 'Ηταν νύχτα, καθόταν πίσω, και εσείς που δεν θυμάστε και πολλά, συγκρατήσατε τα χαρακτηριστικά του;»

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news