facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΣΕΤΕ: Θα κλαίμε αν δεν αλλάξουν οι φορολογικοί συντελεστές

«Θα έρθει η στιγμή που θα κλαίμε όλοι μαζί, αν δεν διαφοροποιηθούν τα δεδομένα με τους φορολογικούς συντελεστές», δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης.

Αν και για την φετινή σεζόν, αναμένεται μικρή αύξηση των τουριστικών εισπράξεων της τάξεως του 1% με 2% (140 με 280 εκατομμύρια ευρώ), ο κ. Ανδρεάδης εκτίμά πως αν δεν διαφοροποιηθούν οι φορολογικοί συντελεστές σε βάθος διετίας, ο ελληνικός τουρισμός θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Μάλιστα η κατάσταση θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο όταν ανοίξουν και πάλι οι ανταγωνιστικές αγορές της Τουρκίας και της Αιγύπτου, εκτιμά ο κ. Ανδρεάδης. Εξάλλου η πολιτική αναταραχή στην Τουρκία δεν ωφελεί όλους τους ελληνικούς προορισμούς αφού προβλέπεται πτώση της τουριστικής κίνηση τόσο στην Βόρεια Ελλάδα όσο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα άλλωστε και με στοιχεία των κλεισμένων εισιτηρίων για την επόμενη χρονιά, με προορισμό την Ελλάδα, η ζήτηση αναμένεται, ούτως ή άλλως, ασθενέστερη για το 2017.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ σημείωσε πως περίπου το 90% των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων κινούνται με ζημιές, και η επιβληθείσα αύξηση στους φορολογικούς συντελεστές θα «εξαφανίσει»» από την αγορά περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news