facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Κομισιόν: Καμία σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες η επιστολή του Έτινγκερ

Διαψεύδει η Κομισιόν ότι ο επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ ζητούσε με επιστολή του εξηγήσεις από την κυβέρνηση σχετικά με τον εν εξελίξει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η εκπρόσωπος του επίτροπου δήλωσε ότι στις 16 Ιουνίου, η Επιτροπή αποφάσισε να στείλει μια επίσημη προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα, γιατί πιστεύει ότι πρόσφατες αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση παραβιάζουν την κοινοτική νομοθεσία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Ειδικότερα, όπως είπε, οι αλλαγές δεν εγγυώνται την ανεξαρτησία της ρυθμιστικής Αρχής Τηλεπικοινωνιών.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό δεν σχετίζεται με το διεθνή διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία για τις τηλεοπτικές άδειες, όπου τα κράτη μέλη μπορούν να εφαρμόσουν τις εθνικές διατάξεις, αρκεί να τηρούνται οι γενικές κοινοτικές αρχές, κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ήρθε σε κόντρα με την εφημερίδα Καθημερινή και τον τρόπο που παρουσίασε το θέμα ενώ τόνισε ότι η εν λόγω επιστολή δεν έχει καμία σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες.

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Η κόντρα για το θέμα συνεχίστηκε σήμερα σε πολιτικό επίπεδο. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για σχέδιο της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τις ανεξάρτητες αρχές, να συγκεντρώσει στα χέρια της υπερεξουσίες και να ελέγξει την ενημέρωση των Ελλήνων. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποστήριξε ακόμη ότι ο νόμος για τις άδειες θα δώσει συνέχεια στο διασυρμό της χώρας.

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «φερέφωνο της διαπλοκής» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημείωσε: «στη σημερινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., αφού αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι το θεσμικό πλαίσιο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών είναι “απορυθμισμένο”, ότι υπάρχουν σημάδια “ασυδοσίας”, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να κάνει λόγο για “παθολογίες του παρελθόντος”, έδωσε τον υπέρ πάντων αγώνα προκειμένου να δικαιολογήσει τη διαιώνιση του ίδιου παράνομου καθεστώτος».

Κάλεσε επίσης τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. αντί «να λασπολογεί κατά της κυβέρνησης», να εξηγήσει στον ελληνικό λαό «ποιες κυβερνήσεις και ποια κόμματα συνέπραξαν στη δημιουργία των ‘παθολογιών’ στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» και «ποια είναι η θέση του κόμματος του αναφορικά με το αν τηρήθηκαν οι αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού, στους όρους δανειοδότησης των ΜΜΕ από το τραπεζικό σύστημα κατά το πρόσφατο διάστημα».

«Τον καλούμε επίσης να θυμηθεί ποιος μπλοκάρισε τη σύσταση του ΕΣΡ, για το οποίο τώρα τόσος πολύς λόγος γίνεται», επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ, διερωτώμενος εάν «τελικά έχει κάποια θέση η Ν.Δ. σχετικά με το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο εκτός από τις υπαγορεύσεις του συστήματος διαπλοκής που τη στηρίζει;».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news