facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Σύζυγος κυβερνητικού στελέχους εμπλέκεται σε υπόθεση φοροδιαφυγής στο Υπ.Οκ;

Σύζυγος κυβερνητικού στελέχους, μπήκε σε αντιδικία με τις αρχές του υπ. Οικονομικών για φορολογική υπόθεση σημαντικού ύψους, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Στο επίκεντρο είναι το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, που έκανε έλεγχο για φορολογούμενο με σημαντικές καταθέσεις σε λογαριασμό στην Ελλάδα, μετά από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, καθώς δεν δικαιολογούνταν τα 8,9 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν.

Τη νομική εκπροσώπηση του ελεγχόμενου ανέλαβε, σύμφωνα με την εφημερίδα, η δικηγόρος- σύζυγος μέλους της κυβέρνησης, που προσπάθησε να βοηθήσει στη δικαιολόγηση του ποσού, υποβάλλοντας στον ΚΕΦΟΜΕΠ υπομνήματα και βεβαιώσεις καταβολής μερισμάτων από πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Τα στοιχεία και οι ισχυρισμοί απορρίφθηκαν όμως από το ΚΕΦΟΜΕΠ, που θεώρησε ότι πρόκειται για μη δηλωθέντα εισοδήματα και καταλόγισαν στον ελεγχθέντα φόρους και πρόστιμα συνολικού ύψους 13,4 εκατ. ευρώ, ενώ σε βάρος του υπεβλήθη και μηνυτήρια αναφορά για φοροδιαφυγή μεγάλου ύψους.

Με τη σειρά του, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο φορολογούμενος κατέθεσε μήνυση κατά του διευθυντή και του επόπτη του ΚΕΦΟΜΕΠ, στην οποία εμφανίζει τον εαυτό του, τη δικηγόρο και τον λογιστή του να έχουν πέσει θύματα μεθοδεύσεων των δύο στελεχών του ΚΕΦΟΜΕΠ προκειμένου να μην γίνουν δεκτά τα αποδεικτικά στοιχεία που υπέβαλε και ζήτησε να διωχθούν ποινικά για παράβαση καθήκοντος.


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news