facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Τα «ραβασάκια» της εφορίας ξεκινούν να πληρώνουν οι φορολογούμενοι

«Καυτό» φορολογικά προμηνύεται το υπόλοιπο καλοκαιριού, καθώς οι φορολογούμενοι καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για την καταβολή των φόρων εισοδήματος και ακινήτων, μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων από την ΓΓΔΕ.

Ήδη την Παρασκευή 29 Ιουλίου πρέπει να καταβληθεί πρώτη δόση φόρου εισοδήματος, σε συνδυασμό με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης κατά περίπτωση.

Ο συνολικός «λογαριασμός» ανέρχεται σε 3,647 δισ. ευρώ για περίπου 2.285.901 φορολογούμενους και πρέπει να εξοφληθεί σε τρεις μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη, ύψους 1,2 δις ευρώ, την Παρασκευή 29 Ιουλίου και οι επόμενες στις 30 Σεπτεμβρίου και έως και 30 Νοεμβρίου.

Η πλειοψηφία των οφειλετών εκτιμάται ότι θα επιλέξει τις ρυθμίσεις των 12 δόσεων είτε μέσω πιστωτικών καρτών είτε μέσω της πάγιας ρύθμισης του υπουργείου Οικονομικών, με τη διαφορά όμως ότι για να επιλέξουν την πρώτη, οι οφειλέτες θα πρέπει να αφήσουν τη δόση να καταστεί ληξιπρόθεσμη αφού σε αντίθετη περίπτωση ο φόρος δεν μπορεί να ρυθμιστεί ηλεκτρονικά αλλά ο φορολογούμενος θα πρέπει να απευθυνθεί στην εφορία του.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις πάντως, οι φορολογούμενοι στις Δ.Ο.Υ – κατά την κρίση του προϊσταμένου- μπορούν να πετύχουν και ρύθμιση οφειλών σε 24 μηνιαίες δόσεις.

Σε αναμονή για τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γίνει και η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, με την πρώτη από τις πέντε συνολικά δόσεις να γίνεται απαιτητή από τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αρμόδιες Αρχές περιμένουν οδηγίες από το υπουργείο Οικονομικών για τις παραμέτρους εκκαθάρισης και κυρίως για τον υπολογισμό της αξίας των αγροτεμαχίων.

Σημειώνεται ότι τα αγροτεμάχια μετρούν φέτος για πρώτη φορά στον υπολογισμό και, σε συνδυασμό με την αύξηση του φόρου στα οικόπεδα, την κατάργηση της έκπτωσης 20% στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, τον φόρο στα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των επιχειρήσεων και τη μείωση του αφορολόγητου από τα 300.000 στα 200.000 ευρώ, στην κυβέρνηση επικρατεί νευρικότητα για τον «λογαριασμό» που θα βγάλει η εκκαθάριση.

Η κυβέρνηση τοποθετεί τα έσοδα των βεβαιωμένων φόρων ακινήτων στα 3,3 δισ. ευρώ, ωστόσο, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων το ποσό θα εκτιναχτεί στα 4 δισ. ευρώ.

Συνολικά, η κυβέρνηση πρέπει να συλλέξει από έμμεσους και άμεσους φόρους 29 δισ. ευρώ, έως το τέλος του χρόνου, όταν και, υπενθυμίζουμε, έρχονται και τα τέλη κυκλοφορίας.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news