facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Επιχείρηση διάσωσης και συλλήψεις διακινητών σε Κω και Λέσβο

Συνολικά 61 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίσθηκαν και διασώθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος στην Κω ενώ για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές.

Νωρίς το πρωί, στην θαλάσσια περιοχή «Σκανδάρι», εντοπίστηκε από λιμενικούς βάρκα στην οποία επέβαιναν οι πρόσφυγες η οποία μάλιστα παρουσίαζε εισροή υδάτων και κινδύνευε να βυθιστεί.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Κω, περισυνέλεξε τους 61 πρόσφυγες, ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 28 και 37 ετών που φέρονται να είναι οι διακινητές.


Στο μεταξύ μια βάρκα με περίπου 40 μετανάστες και πρόσφυγες εντοπίστηκε στα ανοικτά του ακρωτηρίου Κόρακας στη βορειοανατολική Λέσβο και ανατολικά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τις λιμενικές Αρχές, οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια να προωθηθούν στο χοτ σποτ της Μόριας.

Ήδη στη Χίο και στη Σάμο οι ροές παραμένουν μηδενικές. Σήμερα, Τρίτη, στη Λέσβο σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας βρίσκονται εγκλωβισμένοι 3.392 άτομα, στη Χίο 2.474 και στη Σάμο 1.050. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται 6916 πρόσφυγες ή μετανάστες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news