facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΑΔΕΔΥ: Να επανέλθει ο προηγούμενος τρόπος χορήγησης επικουρικών συντάξεων

«Με μειώσεις από 40% έως 45%, έλαβαν το μέρισμα του τριμήνου οι μερισματούχοι, ενώ τα μερίσματα του Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2016 θα υποστούν νέα μείωση, λόγω της αναδρομικής μείωσής τους από 1/1/2016» καταγγέλλει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Όπως υποστηρίζει, «η κατάργηση της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνείται να επαναφέρει, παρά τις προεκλογικές της υποσχέσεις, οδήγησε στην αδυναμία του ΜΤΠΥ να ανταποκριθεί τις υποχρεώσεις του απέναντι στους συνταξιούχους».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει επίσης, τη διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) για την «απαράδεκτη», όπως ισχυρίζεται, «στάση της απέναντι στους συνταξιούχους και τους εκπροσώπους τους». Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) κατήγγειλε τη διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης για την περικοπή μίας μηνιαίας επικουρικής σύνταξης, που προκύπτει ολοφάνερα από τη μετάθεση της ημερομηνίας πληρωμής. Την επόμενη μέρα, η διοίκηση του ΕΤΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση, σε απαράδεκτο ύφος, εναντίον της Π.Ε.Σ.ΕΚ.».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «οι συνταξιούχοι του ΕΤΕΑ, το 2016, θα πιστωθούν στο λογαριασμό τους 11 επικουρικές συντάξεις, αντί 12 που θα έπαιρναν, αν δεν γινόταν η μετάθεση ημερομηνίας πληρωμής. Στις παρακάτω ημερομηνίες, το 2016, έχουν λάβει ή θα λάβουν τις εξής 11 επικουρικές συντάξεις: 29/1, 29/2, 31/3, 27/4, 31/5, 4/7, 2/8, 2/9, 2/10, 2/11, 2/12. Με καμία αλχημεία, δεν είναι δυνατόν οι 11 επικουρικές συντάξεις να γίνουν 12».
«Απαιτούμε την κατάργηση της απόφασης του ΔΣ του ΕΤΕΑ και την επαναφορά του προηγούμενου τρόπου χορήγησης των επικουρικών συντάξεων» τονίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news