facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Αδειάζει από πρόσφυγες το λιμάνι του Πειραιά

Σε 1.323 ανέρχονται οι μετανάστες και πρόσφυγες που εξακολουθούν να διαμένουν σε στέγαστρο περιμετρικά του λιμανιού του Πειραιά, ενώ συνεργεία του ΟΛΠ προέβησαν την Τετάρτη σε απολύμανση και καθαρισμό του εσωτερικού χώρου του κτιρίου της Πέτρινης Αποθήκης το οποίο κλειδώθηκε.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με ανακοίνωσή του διέψευσε αναρτήσεις σε ιστοσελίδες του διαδικτύου την ίδια ημέρα, σύμφωνα με τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν πρακτικές βίας με χρήση γερανού και σκοπό την εκκένωση της πέτρινης αποθήκης από πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η χρήση γερανού που έγινε από τον αρμόδιο φορέα καθαρισμού του λιμένα, κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να απομακρυνθούν καθ’ υπόδειξη των προσφύγων και των μεταναστών οι εγκαταλελειμμένες και μη χρησιμοποιούμενες σκηνές, προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 24 Ιουνίου και ο επιβατικός σταθμός της πύλης Ε-1 άδειασε καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε από συνεργεία του ΟΛΠ και έχει ήδη παραδοθεί στο επιβατικό κοινό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της ακτοπλοΐας.

Οι μετανάστες που διέμεναν στον συγκεκριμένο χώρο μεταφέρθηκαν και αυτοί κάτω από το στέγαστρο περιμετρικά του λιμανιού όπου υπάρχει σκιά.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ζητήθηκε από πρόσφυγες να επιβιβαστούν σε πούλμαν με προορισμό δομή φιλοξενίας στα Οινόφυτα ωστόσο μόνο 24 εξ αυτών δέχθηκαν να μετακινηθούν και οι υπόλοιποι αρνήθηκαν. Ωστόσο η προσπάθεια μεταφοράς των προσφύγων θα συνεχιστεί τις προσεχείς ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι την εκτίμηση ότι έως τις 20 Ιουλίου, αναμένεται να έχει αποσυμφορηθεί πλήρως από πρόσφυγες το λιμάνι του Πειραιά και η περιοχή του Ελληνικού είχε εκφράσει πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας σε εκδήλωση για το μεταναστευτικό και προσφυγικό, που οργάνωσαν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, τα μέλη της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ, με κεντρικό ομιλητή τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Επίσης στις 02.45 τα ξημερώματα της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό που βρίσκονται μετανάστες σημειώθηκε για άγνωστη αιτία συμπλοκή μεταξύ τριών Αφγανών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πιθανόν από αιχμηρό αντικείμενο και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης από τις 07.30 της Τετάρτης έως την ίδια ώρα της Πέμπτης είχαν μπει παράνομα στη χώρα μας 109 μετανάστες προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια ενώ συνολικά στην Ελλάδα βρίσκονται 57.105 πρόσφυγες.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news