facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Με... κάρτα απεριόριστων δαπανών τα ταξίδια της κυβέρνησης

Θύελλα προκάλεσε η ψήφιση τροπολογίας με την οποία το Δημόσιο θα καλύπτει τα έξοδα για να διαμένουν στo ίδιο ξενοδοχείο, ίδιας κατηγορίας οι συνοδοί ασφαλείας και οι συνοδοί μελών κυβερνητικών αποστολών, αίροντας μάλιστα και το όριο στις καλύψεις κρατικών δαπανών για τα ταξίδια του πρωθυπουργού και των υπουργών.

Πλέον, για τις αποστολές, εντός και εκτός επικράτειας, που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν ισχύει το ανώτατο όριο των 60 ημερών κατ' έτος που προβλεπόταν σε προηγούμενη διάταξη. Παράλληλα, αν ο εκάστοτε υπουργός διαμένει σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, τότε και όσοι συμμετέχουν στην εν λόγω αποστολή θα μείνουν σε πεντάστερο ξενοδοχείο, δημιουργώντας πρόσθετη δημοσιονομική επιβάρυνση.

Η τροπολογία - πρόκληση κατατέθηκε χθες, Τετάρτη, με την αιτιολογία του... επείγοντος και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέδεσαν τη ρύθμιση με το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Πάρο, την προσεχή Παρασκευή. Όπως κατήγγειλαν στελέχη της αντιπολίτευσης στη συγκεκριμένη αποστολή θα μετέχουν συνολικά 54 άτομα, αριθμός τουλάχιστον εντυπωσιακός αν λάβει κανείς υπόψη ότι σκοπός του ταξιδιού είναι τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του νησιού.

Αναμενόμενο η κυβέρνηση να δεχθεί μαζικό «σφυροκόπημα» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με την είδηση να μην περνά, φυσικά, απαρατήρητη από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι με μεγάλη δόση ειρωνείας δημιούργησαν το hashtag #kinima_twn_54.

Το «χορό» των αντιδράσεων ξεκίνησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος, ήταν παρών στη συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας στη Βουλή. Ο κ. Κουτσούκος άσκησε σφοδρή κριτική, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «δεν είναι ότι δεν σέβεται τα Κόμματα, αλλά δεν σέβεται το ίδιο το Κοινοβούλιο, διότι αυτό που έγινε προ ολίγου, δηλαδή να κατατεθεί μία τροπολογία στις 15:10 για το προσωπικό που συνοδεύει τον Πρωθυπουργό και τα ξενοδοχεία που θα διαμένουν, είναι εντελώς απαράδεκτο. Υπάρχει κανένα επείγον ταξίδι και πρέπει να γίνει απόψε;»

«Λεφτά για την κυβερνητική νομενκλατούρα υπάρχουν», σχολίασε σε έντονο ύφος «Το Ποτάμι», και σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει: «Σε καιρούς της πιο άγριας φορολογικής αφαίμαξης οι κυβερνώντες αντί να προχωρήσουν σε περικοπές στις δαπάνες τους, με τροπολογία αποφασίζουν: "Τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου". Πεντάστερα ξενοδοχεία για όλους δηλαδή. Εις υγείαν των φορολογουμένων! Ως αντιστάθμισμα βέβαια ανακοίνωσαν σήμερα επίδομα σίτισης και δωρεάν μετακινήσεις για τους ανέργους! Και έτσι θα τα έχουν καλά και με το αριστερό μέρος της συνείδησης τους».

Στο twitter προκλήθηκε σάλος και οι χρήστες γλέντησαν με μεγάλη δόση ειρωνείας την κυβέρνηση, δημιουργώντας το hashtag #kinima_twn_54. Ο εξωφρενικός αριθμός των ανθρώπων που θα συνοδεύουν τον πρωθυπουργό προκάλεσε τα σχόλια των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο twitter.

Ενδεικτικό είναι το tweet του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έγραψε:

Αντίδραση και από τον Γιάννη Βρούτση:

Χωρίς πλαφόν η κάλυψη των εξόδων για τους συνοδούς στα πρωθυπουργικά ταξίδια
Με την τροπολογία ουσιαστικά αίρεται το πλαφόν στην κάλυψη των εξόδων για τους συνοδούς στα πρωθυπουργικά ταξίδια. Έτσι, σύμφωνα με την τροπολογία οι συνοδοί ασφαλείας, καθώς και οι συνοδοί των πολιτικών προσώπων διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που θα συνοδεύουν. Ομοίως και τα μέλη της αποστολής και τα εν λόγω έξοδα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα δημοσίου.

Στο αιτιολογικό της κατάθεσης, μάλιστα, αναφέρεται ότι απαιτείται η τροπολογία «προκειμένου να διευκολυνθεί το κυβερνητικό έργο, λόγω της ανάγκης συνολικής παρουσίας και εκπροσώπησης της χώρας».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news