facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Μοσκοβισί: Έρχονται δύσκολες διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος

Δύσκολες διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος αναμένει το φθινόπωρο ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη του που έδωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την επίσκεψη του στην Ελλάδα στις 18 Ιουλίου. Δηλώνει πάντως αισιόδοξος για την θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων με το Ταμείο να σέβεται την απόφαση του Eurοgroup της 25ης Μαΐου.

Παράλληλα, ζητεί εκ νέου την έγκαιρη ολοκλήρωση της επόμενης αξιολόγησης «για το καλό όλων και ειδικά της Ελλάδας».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018, ο Πιερ Μοσκοβισί δηλώνει ότι έχει ήδη γίνει εκτεταμέ-νη συζήτηση το προηγούμενο καλοκαίρι. «Η απόφαση ήταν για 3,5% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα, μέχρι να φθάσουμε στο 2018. Αυτό επιβεβαιώθηκε στο Eurogroup της 25ης Μαΐου... Ας μην ξανανοίξουμε τη συζήτηση τώρα» διαμηνύει..

Ο γάλλος επίτροπος ξεκαθαρίζει ότι το αίτημα της Αθήνας για την χαλάρωση των κριτηρίων για τον διορισμό μελών των ΔΣ των τραπεζών, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό βάσει των συμφωνηθέντων. «Η Επιτροπή μεταβίβασε τη θέση της στην ελληνική πλευρά για αυτό το θέμα. Θα αναφέρω ότι οι προσθήκες στον νόμο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υιοθετήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο ως μέρος των σημαντικών ορόσημων... Αποφασίστηκαν βάσει μιας σκληρής αξιολόγησης και έπειτα από εκτενείς συνομιλίες στις οποίες λάβαμε υπόψη τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού τραπεζικού τομέα. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν δείχνουν ότι τα κριτήρια υποψηφιότητας θα περιορίσουν τη δεξαμενή ταλέντων για τα ΔΣ των τραπεζών» επισημαίνει.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news