facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

«Υπάρχει λογικός πολίτης να πει ότι τα αγροτεμάχια πρέπει να εξαιρεθούν του ΕΝΦΙΑ;»

Την αντίθεση της κυβέρνησης στον μη συνυπολογισμό των αγροτεμαχίων στον ΕΝΦΙΑ εξέφρασε την Πέμπτη ο Τρύφων Αλεξιάδης από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη.

«Υπάρχει λογικός πολίτης που να πει ότι τα αγροτεμάχια πρέπει να εξαιρεθούν από τον ΕΝΦΙΑ;» διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ. Το περιγράφει και ο νόμος» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης, προσθέτοντας ότι «ο κ. Χουλιαράκης είχε πει ότι για 2 εκατ. πολίτες δεν θα έχουμε επιβάρυνση από ΕΝΦΙΑ, ενώ θα υπάρξει επιβάρυνση για περίπου 600.000».

Ο υπουργός δήλωσε ότι η απαλλαγή από τον ΦΠΑ για τους επιτηδευματίες θα ισχύσει από τα 10.000 ευρώ τζίρο, αλλά διευκρίνισε πως ακόμη δεν υπάρχει κάποια νομοθετική ρύθμιση για το θέμα.

«Δεν υπάρχει θέμα με τις αντικειμενικές αξίες. Σε κάποιες τουριστικές περιοχές οι αντικειμενικές αξίες ίσως να είναι λίγο πιο κάτω από τις εμπορικές αξίες, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα για αυτό» ανέφερε ακόμη ο Τρύφων Αλεξιάδης.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news