facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Χουλιαράκης για Γκαλμπρέιθ: «Απίστευτες φαιδρότητες και τυχοδιωκτισμοί αυτά που λέει»

«Απίστευτες φαιδρότητες και ανεκδιήγητους "δονκιχωτισμούς"» χαρακτήρισε όσα αναφέρονται στο βιβλίο του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή.

«Ποιος είναι ο κ. Γκαλμπρέιθ» διερωτήθηκε ο κ. Χουλιαράκης. «Στις εκατοντάδες σελίδες του βιβλίου του, δεν μας λέει με ποιους συμμετείχε και σε ποιες συσκέψεις», σημείωσε με έμφαση και πρόσθεσε πως προσωπικά δεν τον είχε δει ποτέ σε συσκέψεις ως επικεφαλής της τεχνικής διαπραγμάτευσης.

Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Β. Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του συμβούλου του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, Τζειμς Γκάλμπρέιθ, για το Σχέδιο Β δήλωσε μιλώντας στο Mega ότι «περάσαμε ξυστά από την κατάλυση των ελευθεριών, την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Συμπλήρωσε δε, ότι η προκλητική αφέλεια του κ. Γκαλμπρέιθ συναντά την πονηριά. Για τις ενέργειες του κ. Βαρουφάκη, ο Β. Βενιζέλος καταλόγισε ευθύνες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς, όπως είπε: «....ήταν επιλογή του κ. Τσίπρα να οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα. Ο κ. Βαρουφάκης ήταν επιλογή του κ. Τσίπρα. Με την ίδια ευκολία που τον έκανε υπουργό, με την ίδια ευκολία τον έβγαλε».

Ο Β. Βενιζέλος σχολίασε την κατάθεση νόμου της κυβέρνησης για την απλή αναλογική, λέγοντας ότι η ψήφος στα 17 σημαίνει ότι αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές και πολίτες 16 ετών, ρύθμιση που χρειάζεται απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών για να εφαρμοστεί.

Επίσης σχολίασε ως «δήθεν» την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που υποχρεώνει την αντιπολίτευση να αρνηθεί τώρα και να δώσει λύση μετά τις εκλογές, ώστε να μην εφαρμοστεί ο εκλογικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξήγησε ακόμη ότι η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την απλή αναλογική πριν από έναν χρόνο, ήταν επιλογή κατά του τυχοδιωκτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή του.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news