facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Κατρούγκαλος: Θα διαπραγματευτούμε στα εργασιακά όπως κάναμε και στις συντάξεις!!!

Επιτυχημένη χαρακτήρισε ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές για το κλείσιμο του ασφαλιστικού που κατέληξε σε μείωση συντάξεων και κατάργηση του ΕΚΑΣ και προανήγγειλε ότι με την ίδια τακτική θα προσέλθει το υπουργείο Εργασίας και στο νέο κύκλο διαπραγματεύσεων που θα ανοίξει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο υπουργός υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι θα επιχειρηθεί η «απομόνωση» των προτάσεων του ΔΝΤ που όπως είπε «αποτελεί τον ακραίο παίκτη».

Επιπροσθέτως, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελλή, υποστήριξε ότι η επερχόμενη διαπραγμάτευση δεν θα περιλαμβάνει ενδεχόμενη συζήτηση γα τον «θεσμό της μικροεργασίας», καθώς βρίσκεται εκτός ατζέντας.

«Η συζήτηση περιλαμβάνει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που έχει θέσει η κυβέρνησή μας, το συνδικαλιστικό νόμο και τις ομαδικές απολύσεις» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι «για το συνδικαλιστικό νόμο δεν θα δεχθούμε κανένα μέτρο που οδηγεί σε περιορισμό του δικαιώματος των απεργιών.

Για τις ομαδικές απολύσεις, η τακτική μας απέναντι στον ακραίο παίκτη που είναι το ΔΝΤ θα είναι η ίδια που ακολουθήσαμε και για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Θα επαναλάβουμε την απομόνωσή του όπως με επιτυχία κάναμε και στο παρελθόν. Θα απομονώσουμε τις ακραίες θέσεις του».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news