facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Η Πάρος υποδέχεται το πρώτο αεροσκάφος στον νέο αερολιμένα του νησιού

Μετά από έντεκα χρόνια, το ολοκαίνουριο αεροδρόμιο της Πάρου τίθεται σε πλήρη λειτουργία και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016, την πρώτη πτήση από το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο Δήμος Πάρου έχει διοργανώσει ειδική εκδήλωση για την υποδοχή του πρώτου αεροσκάφους που θα αφιχθεί στο Νέο Αερολιμένα του νησιού, με το Δήμαρχο Πάρου, Μάρκο Κωβαίο, μιλώντας στο zougla.gr να κάνει λόγο «για μικρό θαύμα»:

«Παρόλα τα εμπόδια δεν εγκαταλείψαμε ποτέ την προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί το αεροδρόμιο στο νησί. Εδώ και ενάμιση χρόνο δώσαμε σκληρή και αδιάκοπη μάχη για να μην χαθεί αυτό το έργο πνοής για την Πάρο. Οφείλουμε πολλά στη τοπική κοινωνία που αγκάλιασε και στήριξε με θέρμη αυτή τη προσπάθεια. Τολμήσαμε να κάνουμε κάτι που δεν έχει προηγούμενο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι αναμφισβήτητα ένα μεγάλο έργο όχι μόνο για το νησί μας αλλά και για όλη την χώρα».

Παράπονα από τους κατοίκους

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο είχε ξεκινήσει το 2005 επί κυβερνήσεως Ν.Δ. δίνοντας τότε τα πρώτα 10.000.000 ευρώ για απαλλοτριώσεις. Οι κάτοικοι των Κυκλάδων περίμεναν έντεκα ολόκληρα χρόνια την ολοκλήρωσή του, με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να εγκαινιάζει το νέο αεροδρόμιο, πριν από λίγες μέρες.

Πάντως το μεγάλο ερώτημά τους, όπως είπαν χαρακτηριστικά στο zougla.gr κάτοικοι της Πάρου, είναι «το» γιατί τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα από την επίσημη τελετή άφιξης της πρώτης πτήσης, που διοργάνωσε ο Δήμος Πάρου. Και, γιατί ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι «δίπλα» στο λαό της Πάρου. «Μόνον στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν αυτά. Άλλη μέρα να γίνονται τα εγκαίνια και άλλη μέρα να τίθεται επίσημα σε λειτουργία ένα από τα μεγαλύτερα έργα όχι μόνον για την Πάρο και τις Κυκλάδες, αλλά για ολόκληρη τη χώρα», ανέφεραν με πικρία.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και θα είναι παρόντες ο πρώην Υπουργός, Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ – Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, σύσσωμη η τοπική αυτοδιοίκηση, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και οι κάτοικοι της Πάρου. Το αεροσκάφος αναμένεται να προσγειωθεί στο νησί στις 09:15 και έως και τις 12:00 το μεσημέρι θα είναι «ανοιχτό» προς επισκεψιμότητα σε όλους τους κατοίκους του νησιού. Την πτήση αναμένεται να «συνοδέψει» ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπρίτζης.

Γ. Βρούτσης: Έργο πνοής που θα ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη του νησιού

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την υποδοχή της πρώτη πτήσης στο Αεροδρόμιο της Πάρου, υπογράμμισε : «Η Πάρος γυρίζει σελίδα και μπαίνει σε μια νέα εποχή. Η 25η Ιουλίου 2016, αποτελεί ιστορικό ορόσημο για το νησί, καθώς ένα μεγάλο έργο αναπτυξιακής πνοής ολοκληρώθηκε. Ο λαός της Πάρου βλέπει τις προσπάθειες ετών να καρποφορούν, ένα όνειρο δεκαετιών να γίνεται πραγματικότητα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο σε αξία και σημασία για την Πάρο –εδώ και πάρα πολλά χρόνια- και ένα από τα σημαντικότερα στις Κυκλάδες. Ένα έργο στο οποίο συνέβαλλαν και εργάστηκαν για πολλά χρόνια πολλοί άνθρωποι και φορείς. Κράτος, ιδιωτική πρωτοβουλία, ο Δήμος και ο λαός της Πάρου». Και τόνισε: «Το έργο αυτό θα ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη της Πάρου και όχι μόνο, θα έχει θετική επίδραση και στα γύρω από την Πάρο νησιά, που θα ωφεληθούν άμεσα. Θα είμαστε όλοι εκεί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δημάρχου για να γιορτάσουμε μαζί με το λαό της Πάρου αυτή την ιστορική μέρα!»

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news