facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Στο άρθρο 99 και ο ιστορικός συνεταιρισμός της Ένωσης Πεζών

Στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα εντάχθηκε σήμερα κι ένας από τους πιο ιστορικούς συνεταιρισμούς της Ελλάδας, η Ενωση Πεζών.

Η συνεταιριστική ένωση της Κρήτης ζήτησε προστασία από τους πιστωτές της υπό το βάρος τραπεζικών χρεών που ξεπερνούν τα 23 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια υπολογίζονται τα επιπλέον χρέη τους σε άλλους πιστωτές.

Οπως αναφέρει το cretalive.gr, η Ενωση Πεζών εντάχθηκε στο καθεστώς του άρθρου 99 ξεκινώντας μια μαραθώνια διαδικασία εξυγίανσης με στόχο τόσο να διασωθεί η ίδια, όσο και να εξασφαλιστούν οι δεκάδες πιστωτές και οι πρώην και νυν εργαζόμενοι της.

Η Ένωση σήμερα, δια των συνηγόρων της Φραγκίσκου Λαμπρινού και Αργύρη Αργυριάδη, παρουσίασε ένα λεπτομερές σχέδιο εξυγίανσης, 120 σελίδων, με το οποίο επιζητείται η μακροπρόθεσμη εξυπηρέτηση του τραπεζικού της δανεισμού, ώστε - σύμφωνα με την πρόβλεψη – να μπορέσει να προχωρήσει στην αποπληρωμή του 100% των χρεών της.

Στο σχέδιο συναίνεσαν και οι εργαζόμενοι, εκπρόσωποι των οποίων παρέστησαν στην διαδικασία ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου. Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει ότι τα οφειλόμενα προς τους πρώην και νυν εργαζόμενους θα καταβληθούν σε 24 δόσεις.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news