facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Καταγγελίες σοκ από τους «8» - Πογκρόμ κατά των συζύγων τους στην Τουρκία

Aναβολή ζήτησαν και πήραν το πρωί της Τετάρτης για την διαδικασία των συνεντεύξεων των αιτημάτων διεθνούς προστασίας τους, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί από την Υπηρεσία Ασύλου.

Οι αξιωματικοί, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους ζήτησαν την αναβολή προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα.

Οι συνεντεύξεις ορίστηκαν εκ νέου για τι 19, 23, 24 και 25 Αυγούστου, όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ψυχολογικός «πόλεμος» από την Αγκυρα

"Κερδίσαμε επιπλέον μέρες ζωής" είπαν στην δικηγόρο τους Ίλια Μαρινάκη οι δύο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι μεταφέρθηκαν το πρωί στην υπηρεσία ασύλου προκειμένου να δώσουν συνεντεύξεις για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Σύμφωνα με το enikos.gr, η κ. Μαρινάκη είπε στους δημοσιογράφους ότι και οι8 στρατιωτικοί ζήτησαν την αναβολή γιατί φοβούνται για την ζωή τους και θέλουν να παρατείνουν το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα, καθώς θεωρούν ότι οι πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, στο τέλος, θα τους δικαιώσουν.

Στο μεταξύ ενημέρωσαν τις Ελληνίδες δικηγόρους ότι οι οικογένειες τους στην Τουρκία βρίσκονται υπό διωγμό.

Έχουν λάβει εντολή από την αστυνομία να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί έχουν δεσμευτεί, όπως και τα αυτοκίνητα, ενώ, οι σύζυγοι και των 8 αξιωματικών απολύθηκαν από τις δουλειές τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η καταγγελία της κ.Μαρινάκη ότι στο σπίτι του ενός Τούρκου, οι αστυνομικοί τοποθέτησαν έγγραφο που τον συνεδέει με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το έγγραφο είναι στα αγγλικά, χωρίς όμως ο αξιωματικός να γνωρίζει τη γλώσσα.


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news