facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Κρίσιμες ώρες για τον 7χρονο στη Ζάκυνθο: Υποβλήθηκε σε κρανιοτομή

Ακυβέρνητο σκάφος τον είχε χτυπήσει στο κεφάλι

Μάχη για τη ζωή του δίνει για τρίτο 24ωρο στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας ο 7χρονος που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου σε παραλία της Ζακύνθου, καθώς τον χτύπησε σκάφος ο οδηγός του οποίου έχασε τον έλεγχο.

Το παιδί βαριά τραυματισμένο στο κεφάλι διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού οπου και κρίθηκε επιβεβλημένη η περίθαλψη του σε μεγαλύτερο νοσοκομείο με νευροχειρουργική κλινική και Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας. Διασωληνώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με το πλοίο της γραμμής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας. Υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση καθώς έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εισήχθη στη Μονάδα.

Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί μιλούσαν για ένα βαρύ, κρίσιμο περιστατικό και η εκτίμηση τους παραμένει η ίδια, και μετά την επέμβαση και τη νοσηλεία στη Μονάδα. Όπως πληροφορείται το protothema.gr, το παιδί υποβλήθηκε και σε κρανιοτομή από τους νευροχειρουργούς, μια ειδική επέμβαση που όπως μαρτυρά το όνομα της γίνεται στο κρανίο με σκοπό να ελεγχθεί η υψηλή ενδοκρανιακή πίεση του ασθενούς που μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες βλάβες ή και μοιραίο αποτέλεσμα εάν δεν μειωθεί.

Είναι δεδομένο ότι η νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας θεωρείται μια δύσκολη προσωπική μάχη που δίνει ο ασθενής με τη βοήθεια των ειδικών και της επιστήμης. Και όπως κάθε μάχη χαρακτηρίζεται από τις δυνατές και τις λιγότερο δυνατές στιγμές της. Στην προκειμένη περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης του 7χρονου τείνει να αμβλύνεται ελαφρά από τον χρόνο που αυτός "κερδίζει" κάθε 24ωρο που περνάει στην Εντατική χωρίς να επιδεινώνεται η υγεία του. Χρειάζεται όμως να διανυθεί ικανό διάστημα ακόμη μέσα στη Μονάδα μέχρι να γίνουν ασφαλείς και σταθερές οι διαγνώσεις των ειδικών για την έκβαση της υγείας του.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news