facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Η ψήφος στα 17 θα ισχύσει άμεσα -Τι σημαίνει αυτό για τα κόμματα

Στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν, μπορεί να μην ισχύσει η απλή αναλογική, αφού δεν πέρασε από τη Βουλή, στις κάλπες όμως θα προσέλθουν οι 17άρηδες, οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 130.000.
Κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή υπερψηφίστηκε το άρθρο 1 για την ψήφο στα 17 με 180 Ναι, 81 Οχι και 20 Παρών. Υπενθυμίζεται πως αρκούσε η πλειοψηφία (151) για να έχουν δικαίωμα να πάνε στην κάλπη οι 17άρηδες στις προσεχείς εκλογές και όχι αυξημένη πλειοψηφία.
Αγρια κόντρα στη Βουλή
Το θέμα της ψήφου στα 17 αποτέλεσε ένα ακόμα πεδίο μάχης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σφοδρά πυρά δέχθηκε από τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Σταύρο Θεοδωράκη ο Αλέξης Τσίπρας για την ψήφο των 17αρηδων, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός ξεγελάει τους νέους με στόχο να κερδίσει ψηφοφόρους από μία δεξαμενή 130.000 νέων.  
Τσίπρας: Κίνητρο για τους νέους να βγουν μπροστά 
Από την πλευρά της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην ψήφο στους 17αρηδες επεσήμανε πως αυτό αποτελεί «κίνητρο για τους νέους και τις νέες να μην ενδώσουν στην αποπολιτικοποίηση, αλλά να βγουν μπροστά παίρνοντας την ζωή τους στα χέρια τους».
Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους νέους
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κοροϊδεύει τους 17αρηδες. Μάλιστα για το επίμαχο θέμα της ψήφου στα 17, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός θέλει να δώσει με επιπλέον δικαιώματα τους ανήλικους, είναι διατεθειμένος να τους φορτώσει και τις υποχρεώσεις ενός ενήλικα; 
Θεοδωράκης: Ξεγελά τους 16άρηδες με στόχο να καλοπιάσει 130.000 νέους ψηφοφόρους
Για την ψήφο από τα 17, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για σχέδιο «ξεγελώντας τους 16άρηδες» με στόχο «να καλοπιάσει περίπου 130.000 νέους ψηφοφόρους». Κατήγγειλε όμως ότι την ίδια στιγμή «διαγράφετε από τους εκλογικούς καταλόγους αυτούς που ζουν τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό» διότι «προφανώς φοβάστε ότι αυτοί που ξενιτεύτηκαν για μια καλύτερη ζωή δεν θα ψηφίσουν ένα κόμμα στο οποίο είναι διαδεδομένη η άποψη ότι η καριέρα είναι χολέρα. Οι άνθρωποι της δουλειάς δεν θα ψηφίσουν τα παιδιά του κομματικού σωλήνα.»
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news