facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Κατρούγκαλος: «Δεν θα υπάρξει περικοπή του 13ου και 14ου μισθού»

Διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περικοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο Πρακτορείο. Όπως είπε, το συγκεκριμένο ζήτημα βρίσκεται εκτός της ατζέντας της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Αναφερόμενος στις επικείμενες συζητήσεις για τα εργασιακά, εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης, ο κ. Κατρούγκαλος όρισε τους άξονες της διαπραγμάτευσης: α) η επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που έχει θέσει η κυβέρνηση, και β) οι ομαδικές απολύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος, που τέθηκαν από τους δανειστές.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα αύξησης του ελάχιστου επιτρεπόμενου ποσοστού ομαδικών απολύσεων, ο υπουργός Εργασίας απάντησε πως «απ' ό,τι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται εκτός της ιδεοληπτικής αντίληψης του ΔΝΤ». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «στην Ελλάδα κανείς- ούτε οι εργοδότες- θεωρούν ότι πρέπει να αυξηθούν τα ποσοστά αυτά», εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι «η στρατηγική του ΔΝΤ θα απομονωθεί και θα ηττηθεί, όπως συνέβη και στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό».

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό υπογράμμισε ότι «επιδίωξη (της κυβέρνησης) είναι να συμφωνείται, όπως στο παρελθόν, με ελεύθερες διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και όχι με κρατική απόφαση, όπως επιβλήθηκε από τα προηγούμενα μνημόνια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news