facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ντράγκι: Πρώτα τα προαπαιτούμενα και μετά η επαναφορά του waiver

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε την Πέμπτη να μην επαναφέρει το καθεστώς της κατ΄ εξαίρεσην αποδοχής των ελληνικών ομολόγων στις πράξεις αναχρηματόδοτησης των τραπεζών, ανέφερε ο πρόεδρος της Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής της ΕΚΤ αναγνώρισε τη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί στην υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος, όπως αντανακλάται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, η διαδικασία για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων συνεχίζεται μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Ντράκγι διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ θα κάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υλοποίησης των προαπαιτούμενων μέτρων. Συμπλήρωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί σε νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Νωρίτερα την Πέμπτη, Η ΕΚΤ αποφάσισε να διατηρήσει, όπως αναμενόταν, τα κυριότερα επιτόκια αναφοράς του ευρώ αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά επίπεδά τους.

Η απόφαση να παραμείνουν αμετάβλητα τα επιτόκια ήταν κάτι που ανέμεναν και οι 65 αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

Συγκεκριμένα το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,00%, το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,25% και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο -0,40%. Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την αγορά ομολόγων του επιχειρηματικού τομέα στις 8 Ιουνίου.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news