facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Reuters για Τσίπρα: Πέρυσι προκάλεσε κρίση στην ΕΕ, τώρα κατηγορεί τους ηγέτες της για το Brexit

Η επίθεση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πέρασε απαρατήρητη στον διεθνή Τύπο.

«Ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, του οποίου η επανάσταση ενάντια στην πολιτική της ΕΕ προκάλεσε κρίση στην Ενωση πέρυσι, δήλωσε ότι δεν κατηγορεί τους Βρετανούς για την ψήφο υπέρ της αποχώρησης, αλλά τους ηγέτες της ΕΕ», σχολιάζει το Reuters για την ομιλία του το πρωί του Σαββάτου.

Το δημοσίευμα σημειώνει ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας έριξε την ευθύνη για το Brexit στις «χρόνιες ελλείψεις» των Ευρωπαίων ηγετών και στην επιμονή τους στις πολιτικές λιτότητας οι οποίες ενίσχυσαν τον λαϊκισμό και τον εθνικισμό.

«Ο Τσίπρας οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε νίκη σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα πέρυσι σε μία προσπάθεια να βάλει τέλος στα χρόνια λιτότητας που επιβάλλονταν στην Ελλάδα εξαιτίας του μη βιώσιμου χρέους της. Ομως, αναγκάστηκε από την ευρωζώνη να δεχθεί περισσότερους όρους, ως αντάλλαγμα για ένα ακόμη πρόγραμμα διάσωσης και παραμονή στην ευρωζώνη», αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news