facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Τάσεις MRB: Στις 5,9 μονάδες η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις τάσεις που παρουσιάζει η MRB, έπειτα από πανελλαδική έρευνα σε 2.000 πολίτες την περίοδο 16-24 Ιουνίου, για την πολιτική κατάσταση της χώρας. 

Η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου προηγείται με ποσοστό 5,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην έρευνα της ίδιας εταιρίας τον περασμένο Φεβρουάριο το ποσοστό της διαφοράς ήταν στο 3,7%.

Ειδικότερα τα ποσοστά των κομμάτων καταγράφονται ως εξής: 

ΝΔ: 26,1% 
ΣΥΡΙΖΑ:  20,2% 
Χρυσή Αυγή: στο 6,6% 
Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 5,8% 
ΚΚΕ: 6,1%
Ένωση Κεντρώων: 3,6% 
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,6% 
Πλεύση Ελευθερίας: στο  2,5% 
«Το Ποτάμι» με 2,2% 
Λαϊκή Ενότητα 1,0%, 
«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,2% των ερωτηθέντων ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 21,1%. 

Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: 8,5% Αναποφάσιστοι και 12,6% Αποχή (7%), Άκυρο (3,3%) και Λευκό (2,3%). 






Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει η Ν.Δ. με 51,4%, έναντι 24,8% του ΣΥΡΙΖΑ. 



Καταλληλότερος πρωθυπουργός
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας;». Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 21,8% των ερωτηθέντων και ο επικεφαλής της ΝΔ και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 27,5%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 45,4%. 



Εκλογές 

Στο ερώτημα τι από τα παρακάτω θα θέλατε να συμβεί μέσα στο 2016, αναφορικά με τις εκτιμήσεις για την πορεία της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες το 36,1% απαντά να γίνουν εκλογές, ενώ το 44,7% δηλώνει χωρίς εκλογές από την παρούσα Βουλή.



Στο ερώτημα ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, το 26,2% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να έχει καλύτερη αντιμετώπιση, ενώ το 19,2% το κυβερνών κόμμα. Το 41,7% απαντά «Κανένα κόμμα».



Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών με βάση τις τάσεις της MRB διαμορφώνεται ως εξής: 


protothema


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news