facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Handesblatt: Το έκτακτο σχέδιο του Σόιμπλε για την έξοδο της Βρετανίας

Το έκτακτο σχέδιο ανάγκης που είχε εκπονήσει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε περίπτωση Brexit φέρνει στο… φως η Handesblatt. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται σε ένα εγχειρίδιο οκτώ σελίδων με τίτλο «γερμανική στρατηγική αναφορικά με το Brexit».

Το έγγραφο αναφέρει πως αν επέλθει Brexit θα πρέπει να γίνουν εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις εξόδου ανάμεσα στην Ε.Ε. και τη Βρετανία, αν και σημειώνεται πως πρόκειται για «δύσκολο διαζύγιο» για το οποίο υπάρχει «το χρονικό περιθώριο μιας διετίας που προβλέπεται από το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβώνας». Αναφέρεται επίσης πως πρέπει να επιτευχθεί ένα καθεστώς σύνδεσης με το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θα αποτελεί μία συνδεδεμένη χώρα - εταίρο».

Το έγγραφο ωστόσο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, εφιστά την προσοχή σε ό ,τι αφορά την «πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά της ΕΕ» καθώς «αν η Βρετανία μπορεί να χρησιμοποιήσει στο μέλλον τα πλεονεκτήματα της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ χωρίς να είναι μέλος της, θα μπορούσαν να προκύψουν "μιμητές". Οπότε θα πρέπει να αποφευχθούν τα ‘παράλογα κίνητρα’ προκειμένου να μην ακολουθήσουν το δρόμο του Ηνωμένου Βασιλείου, άλλα κράτη - μέλη» όπως η Γαλλία, η Αυστρία, η Φινλανδία, η Ολλανδία και η Ουγγαρία.

enikonomia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news