facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

H Κομισιόν απέρριψε την προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε σύμφωνα με πληροφορίες την προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ για παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ειδικότερα, η Κομισιόν απέρριψε το επιχείρημα της Ένωσης Ιδιοκτητών ότι τέθηκε ζήτημα παράβασης της κοινοτικής νομοθεσίας λόγω της παράκαμψης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στη διαδικασία αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου. Οι εξηγήσεις που έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στις Βρυξέλλες έγιναν αποδεκτές.

Η Κομισιόν εκφράζει ωστόσο προβληματισμό σχετικά με τις διατάξεις που υποχρεώνουν την ΕΕΤΤ να αναφέρεται στον αρμόδιο υπουργό και ζητά την ανεξαρτησία της ρυθμιστικής αρχής.

Να θυμίσουμε πως στις 4 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής των φακέλων για τις υποψηφιότητες και ως τις αρχές Αυγούστου αναμένεται ο οριστικός κατάλογος των συμμετεχόντων, ενώ τον έλεγχο των φακέλων έχει αναλάβει εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών που επιλέχθηκε με διαγωνισμό.

Την ίδια ημέρα προσδιορίστηκε η συζήτηση για τη χορήγηση 4 τηλεοπτικών αδειών από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τέλος, στις 17 Ιουνίου έχει προσδιοριστεί η κεκλεισμένων των θυρών, συζήτηση για την αίτηση αναστολής του Mega Channel για το ζήτημα των αδειών.

Ο σταθμός ζητά να «παγώσουν» προσωρινά οι επίμαχες αποφάσεις του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ενώ στρέφεται κατά του νόμου 4339/2015 για την αδειοδότηση της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρωεκπομπής, αλλά και όλων των άλλων προγενέστερων και μεταγενέστερων υπουργικών αποφάσεων σχετικών με το ζήτημα της χορήγησης των 4 αδειών τηλεοπτικών σταθμών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news