facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Προκαλεί η Γερμανία: Υπόθεση της Τουρκίας η Αγία Σοφία

Σε μία προκλητική τοποθέτηση προχώρησε σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίζοντας ότι η χρήση της Αγίας Σοφίας αποτελεί υπόθεση της Τουρκίας όταν ρωτήθηκε για την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στον βυζαντινό ναό.

Ο κ. Σέφερ υπενθύμισε ωστόσο πως η Αγία Σοφία είναι μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και θα ήταν επιθυμητή μία χρήση του ναού που «δεν θα αγγίζει το καθεστώς του μνημείου», προσθέτοντας πως δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει ότι η Τουρκία εφαρμόζει τις υποχρεώσεις που συνδέονται με αυτό το καθεστώς.

Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Αγιά Σοφιά

Να αναγνωρίσει την Αγιά Σοφιά ως μνημείο ξεχωριστής σημασίας καλεί την Τουρκία το Στέιτ Ντιπάρντμεντ ζητώντας από την γείτονα χώρα να διατηρήσει τον χαρακτήρα του με τρόπο που να προστατεύεται η παράδοση και η ιστορία του μνημείου.

Συγκεκριμένα η δηλωση του Στέιτ Ντιπαρτμεντ έχει ως εξής: «Αναγνωρίζουμε την Αγια Σοφια ως ενα μνημείο μεγίστης σημασίας και προτρέπουμε την Τουρκία να διατηρήσει την Αγιά Σοφιά με τρόπο που θα σέβεται την παράδοση του μνημείου όπως και την ιστορία του».

parapolitika

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news