facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Σαρωτικές αλλαγές στη διοίκηση και του ΤΧΣ φέρεται να ζητούν οι εταίροι

Ζήτημα αντικατάστασης της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχουν θέσει οι πιστωτές, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Επιτροπή Αξιολόγησης διεμήνυσε ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στελεχών, προκειμένου το Ταμείο να μπορέσει να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στο νέο ρόλο, μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, χθες Τετάρτη ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχαλής ο διευθύνων σύμβουλος Άρης Ξενόφος, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Κουτσός και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Αναστάσιος Γάγαλης ενημερώθηκανβ για τα βασικά συμπεράσματα της αξιολόγησης, και τους συστάθηκε να αποχωρήσουν προκειμένου να διευκολύνουν την κατάσταση.

Σημειώνεται ότι η κρίση στο ΤΧΣ ξεσπά λίγες ημέρες πριν την παράδοση στις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών της αξιολόγησης των διοικήσεων που διενήργησε το ΤΧΣ.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της «Wall Street Journal», οι ευρωπαίοι εταίροι προσανατολίζονται στην αντικατάσταση περίπου του ενός τρίτου των στελεχών που είναι τοποθετημένοι σήμερα στα Διοικητικά Συμβούλια των μεγάλων ελληνικών τραπεζών.

Όπως ανέφερε η WSJ, ένας από τους υποψήφιους προς απομάκρυνση είναι η πρόεδρος της Εθνικής Λούκα Κατσέλη, η οποία νωρίτερα σήμερα εξέφρασε ενστάσεις για το νέο μοντέλο διοίκησης των ελληνικών τραπεζών χαρακτηρίζοντάς το μονοδιάστατο και συγκεντρωτικό.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news