facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Η Ξένη Δημητρίου νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η Ξένη Δημητρίου ως σήμερα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επελέγη από την κυβέρνηση ως νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που θα διαδεχθεί την Ε υτέρπη Κουτζαμάνη η οποία αποχωρεί μετά από πορεία σαράντα ετών από τη θέση της Εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.

Η επιλογή

Η κυρία Δημητρίου έμπειρη εισαγγελική λειτουργός έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας της και τελευταία ήταν η εισαγγελέας στο Ειδικό Δικαστήριο που εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η κυρία Δημητρίου η οποία είχε την ευθύνη της εποπτείας θεμάτων ανηλίκων ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αναλάβει τα καθήκοντά της στο τέλος του μήνα οπότε και αποχωρεί λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η κυρία Κουτζαμάνη, ήταν η πρώτη γυναίκα που επελέγη ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παρέμεινε στην Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου επί τρία χρόνια και επί των ημερών της κινήθηκαν διαδικασίες για μείζονος σημασίας υποθέσεις μεταξύ των οποίων και οι διώξεις για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη ήταν άλλωστε και η πρώτη γυναίκα που εισήλθε στο εισαγγελικό σώμα το 1975 καταγράφωντας πολύχρονη επιτυχημένη θητεία στη δικαιοσύνη.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news