facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Δικαστές: Η αστυνομία είναι υπεύθυνη για το επιχειρησιακό κομμάτι μιας έρευνας

Την παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσαν καταγγελίες τηλεοπτικού σταθμού σε βάρος εισαγγελικής λειτουργού και πταισματοδίκη για τον τρόπο που διεξήχθη η διαδικασία έρευνας με σκοπό τη σύλληψη δημοσιογράφου στα πλαίσια αυτοφώρου πλημμελήματος.

Η Ένωση τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι οι δύο λειτουργοί τέλεσαν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, ενώ διευκρινίζει ότι το επιχειρησιακό κομμάτι της έρευνας και η επιλογή των αστυνομικών που συμμετέχουν στην έρευνα εκφεύγουν της αρμοδιότητας των δικαστικών λειτουργών, και αφορούν αποκλειστικά την Ελληνική Αστυνομία.

Oλόκληρη η ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες τηλεοπτικού σταθμού σε βάρος εισαγγελικής λειτουργού και πταισματοδίκη για τον τρόπο που διεξήχθη η διαδικασία έρευνας με σκοπό τη σύλληψη δημοσιογράφου στα πλαίσια αυτοφώρου πλημμελήματος. Και οι δύο λειτουργοί τέλεσαν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες. Το επιχειρησιακό κομμάτι της έρευνας και η επιλογή των αστυνομικών που συμμετέχουν στην έρευνα εκφεύγουν της αρμοδιότητας των δικαστικών λειτουργών και αφορούν την Ελληνική Αστυνομία. Αποκλειστική υποχρέωση του παρισταμένου εισαγγελέα είναι η τήρηση της νομιμότητας κατά την έρευνα. Η τήρηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και η σύλληψη εντός των χρονικών ορίων που θέτει ο νόμος αφορά όλους τους πολίτες και εξαίρεση δεν μπορεί να γίνει για κανένα».

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news