facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Δίκη Χρυσής Αυγής: Υποχρεωτικά στο εδώλιο ο Ρουπακιάς

Εντολή να είναι παρόντες στις επόμενες συνεδριάσεις οι 18 εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εξέδωσε το δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής, η οποία ζήτησε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των κατηγορουμένων στη δικογραφία που αφορά την ανθρωποκτονία στο Κερατσίνι.

Πρόταση αποδοχής του αιτήματος που υπέβαλε, χθες, η πλευρά της οικογένειας του μουσικού, υπέβαλε νωρίτερα και η εισαγγελέας έδρας, η οποία τόνισε πως θεωρεί απαραίτητη την παρουσία όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, ζήτησε από το δικαστήριο να κάνει δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής για αυτοπρόσωπη εμφάνιση των κατηγορουμένων, ενόψει των επερχόμενων καταθέσεων φίλων του μουσικού, όπως του Νικόλαου Μαντά «που φέρεται να αναγνωρίζει κάποιους από τους κατηγορουμένους».

Σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει το δικαστήριο να διατάξει να είναι παρόντες στο εδώλιο οι 18 εμπλεκόμενοι στη δολοφονία στο Κερατσίνι.

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Επισημαίνεται, πως η όλη συζήτηση για το αίτημα της πολιτικής αγωγής έγινε σήμερα με έναν κατηγορούμενο στο εδώλιο.

Η πλειονότητα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων εξέφρασε τη διαφωνία της με την εισαγγελική πρόταση, υποστηρίζοντας πως η καθημερινή παρουσία των εντολέων τους στο δικαστήριο θα έχει οικονομικές συνέπειες, καθώς θα τους δημιουργήσει προβλήματα με τις εργασίες τους. Μάλιστα, κάποιοι εκ των υπερασπιστών άφησαν αιχμές για «παρεμβάσεις στους μάρτυρες», εκφράζοντας απορία για τον «λόγο που το συγκεκριμένο αίτημα δεν υποβλήθηκε νωρίτερα».

Η συγκεκριμένη θέση προκάλεσε την άμεση αντίδραση της προέδρου: «Μην αφήνετε αιχμές να αιωρούνται. Να είστε σαφής», είπε σε έντονο ύφος η κ. Λεπενιώτη προς τον υπερασπιστή που είχε τον λόγο.

Επίσης, η υπεράσπιση ανέφερε πως έχουν δημοσιοποιηθεί στον Τύπο φωτογραφίες των κατηγορουμένων «χωρίς κανείς να αναγνωριστεί» και επομένως-κατά την άποψή τους- δεν απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους.

Υπενθυμίζεται, ότι την ημέρα έναρξης της δίκης, στις 20 Απριλίου 2015, τόσο ο Νικόλαος Μαντάς όσο και ο Μιχάλης Ξυπόλητος, φίλοι του Π. Φύσσα, οι καταθέσεις των οποίων επίκεινται, κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν επίθεση από ομάδα Χρυσαυγιτών, λίγα μέτρα πριν την αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ πήγαιναν στο δικαστήριο. Και οι δύο είχαν αναφέρει το συμβάν σε αστυνομικό τμήμα και ακολούθως είχαν δεχθεί πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Νίκαιας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news