facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Με μέτρα παρωδία αντιμετωπίζει η Βουλή τη συστηματική απουσία υπουργών

Ημίμετρα για την ανακούφιση των βουλευτών και όχι για την αντιμετώπιση του ουσιαστικού προβλήματος που δημιουργεί η συστηματική πλέον αδιαφορία του συνόλου σχεδόν των υπουργών της κυβέρνησης να μετέχουν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο προωθεί η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του κοινοβουλίου επί κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και προεδρίας του κ. Ε. Μεϊμαράκη στην Βουλή απαντιόνταν το 80% των ερωτήσεων, επί προεδρίας της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου το 75% ενώ στην τρέχουσα περίοδο το ποσοστό με τα βίας φθάνει στο 55%.

Oπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της Ολομέλειας Νικήτας Κακλαμάνης κατά την σημερινή συνεδρίαση όπου από τις 20 ερωτήσεις δεν θα απαντηθούν οι 14 η Διάσκεψη προσανατολίζεται στο να δώσει το δικαίωμα στους βουλευτές να αναπτύσσουν την ερώτησή τους στην περίπτωση που ο ερωτώμενος υπουργός απουσιάζει αδικαιολόγητα για δεύτερη φορά.

Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης απόφασης – εφόσον εγκριθεί – θα είναι μάλλον κωμικό καθώς οι βουλευτές θα ρωτούν τις άδειες υπουργικές καρέκλες.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news