facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΥΠΟΙΚ: Τα «μαζεύει» για τους Τάφους των Βενιζέλων, ρίχνει την ευθύνη στο δήμο Χανίων

Τις αλγεινές εντυπώσεις που έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν στο υπερταμείο ακόμη και οι Τάφοι των Βενιζέλων επιχειρεί να διασκεδάσει το υπουργείο Οικονομικών, ρίχνοντας παράλληλα στο δήμο Χανίων την ευθύνη για το γεγονός ότι η έκταση βρίσκεται ιδιοκτησιακά σε γκρίζα ζώνη.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών «άνθρακες ο θησαυρός» αποδεικνύεται για την εφημερίδα Χανιώτικα Νέα και όσα Μέσα Ενημέρωσης αναπαράγουν την είδηση, «η δήθεν παραχώρηση στην ΕΤΑΔ για ιδιωτικοποίηση της έκτασης στην οποία βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων στα Χανιά». Μάλιστα το υπουργείο επικαλείται σειρά εγράφων σύμφωνα με τα οποία η έκταση στην οποία βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων από το 2014. Παραδέχεται ωστόσο, ότι ακόμη δεν είχε γίνει η μετεγγραφή του ακινήτου, και ακριβώς αυτό είναι το στοιχείο που προκάλεσε την ανησυχία στα Χανιά, αφού τυπικά η έκταση ανήκει στον ΕΟΤ και συνεπώς θα περνούσε στο υπερταμείο. Το υπουργείο Οικονομικών επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη στο δήμο Χανίων για το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η μετεγγραφή, ενώ δεν παραλείπει να κάνει λόγο για κατασκευαστές ειδήσεων που στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων.
Νωρίτερα, πάντως, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας είχε δηλώσει ότι οι Τάφοι των Βενιζέλων δεν μπορεί να αποτελέσουν εμπόρευμα του νέου ταμείου. Ειδικότερα, και σύμφωνα με τον δήμαρχο για το ιστορικής σημασίας ακίνητο, υπάρχουν πέντε κτηματολογικά αποσπάσματα (ΚΑΕΔ) που παραχωρούν τους Τάφους των Βενιζέλων στο δήμο Χανίων, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα ένα τμήμα που δεν έχει μεταγραφεί. Ίσως αυτό το κομμάτι, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, πέρασε στο ΕΤΑΔ κάτι όμως που ο δήμος δεν πρόκειται να επιτρέψει να συμβεί.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων: «Σήμερα πήρα την απάντηση ότι υπάρχουν καταγεγραμμένα 5 κτηματολογικά αποσπάσματα (KAEK) που αφορούν το ακίνητο. Υπάρχει εκκρεμότητα σε σχέση με το τοπογραφικό του χώρου και την τακτοποιήση των τοπογραφικών. Πιθανόν να υπάρχει τμήμα που να μην έχει καταγραφεί στο Δήμο Χανίων. Φαίνεται ότι υπάρχει μια παλιά εκκρεμότητα. Προφανώς θα πρόκειται για μια γραφειοκρατική διαδικασία κατά την οποία δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν κάποια πράγματα και πιθανόν να υπάρχει τμήμα που δεν έχει μεταγραφεί».

Ο κ. Βάμβουκας πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο δήμος να μείνει άπραγος σε μια δυσμενή εξέλιξη για την παραχώρηση του ακινήτου.

«Αν ισχύει η πληροφορία ότι αυτό μεταφέρεται στο ΕΤΑΔ, ο δήμος θα ενεργήσει ώστε αυτό να αποτραπεί. Οι Tάφοι των Βενιζέλων δεν μπορούν να είναι εμπόρευμα», κατέληξε.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news