facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Α. Γκουρία: «Κάντε μεταρρυθμίσεις αν θέλετε φθηνά προϊόντα»

«Για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και στην αγορά προϊόντων» τονίζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Άνχελ Γκουρία.

Ο κ. Γκουρία επισημαίνει ότι η εφαρμογή των σημαντικότερων μεταρρυθμίσεων στην αγορά αγαθών μπορεί να τονώσει το πραγματικό ΑΕΠ κατά 4,4% μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Την ίδια στιγμή, η άρση των υπερβολικών ρυθμιστικών κανόνων, που λειτουργούν ως εμπόδια στο «επιχειρείν» και κρατούν ψηλά τις τιμές, μπορεί να αυξήσει τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων κατά 5 δις ευρώ ετησίως, σημειώνει ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ.

Παράλληλα, τονίζει ότι το άνοιγμα της αγοράς σε κομβικούς τομείς της οικονομίας, όπως η ενέργεια και οι μεταφορές, μπορεί να καταστήσει την Ελλάδα πιο θελκτική για άμεσες ξένες επενδύσεις και να αυξήσει τις εξαγωγές, με άμεσα οφέλη τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αύξηση του εισοδήματος των νοικοκυριών.

«Η Ελλάδα οφείλει να εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες, να αυξήσει τον ανταγωνισμό και να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα. Για να το πετύχει αυτό, είναι απαραίτητο να μειώσει τη δράση των μονοπωλίων ή των ολιγοπωλίων, τον όγκο των ρυθμίσεων καθώς και τις αδυναμίες της Δημόσιας Διοίκησης» προσθέτει ο κ. Γκουρία.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news