facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Το ΔΝΤ επιμένει για το χρέος, ζητά νέα μέτρα για τα εργασιακά

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά νέα μέτρα στην αγορά εργασίας, όπως και την καταγραφή συγκεκριμένων μέτρων για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας. Η ανακοίνωση έγινε από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, ο οποίος τόνισε επίσης ότι διεξάγονται συζητήσεις με τους Ευρωπαίους δανειστές.

Σε σχετική ερώτηση, αν το Ταμείο επιθυμεί νέα μέτρα στα εργασιακά, ο κ. Ράις απάντησε θετικά και πρόσθεσε:
Εχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας. Όμως, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα τα οποία θα εξειδικευθούν στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Τα μέτρα πρέπει να είναι εναρμονισμένα με τη διεθνή πρακτική.
Είναι αναγκαίο, τόνισε, όπως τα μέτρα αυτά διασφαλίζουν τα όποια οφέλη έχουν προκύψει μέχρι της στιγμής στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας.
Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι οι αξιωματούχοι του Ταμείου που ασχολούνται με την Ελλάδα, συζητούν με τους Ευρωπαίους ομολόγους για να συγκεκριμενοποιήσουν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που αποφάσισε το Eurogroup, στις 24ης Μαΐου.
Ο κ. Ράις επανέλαβε ότι το Ταμείο επιθυμεί να συμμετάσχει και χρηματοδοτικά στο νέο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ελλάδος, αλλά για να συμβεί αυτό υπογράμμισε την προηγούμενη απαραίτητη προϋπόθεση για ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους ώστε να καταστεί αυτό βιώσιμο.
«Ελπίζουμε”, τόνισε, «να μετέχουμε στο ελληνικό πρόγραμμα όχι μόνον συμβουλευτικά, αλλά και χρηματοδοτικά αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να καταδειχτεί πως κάτω υπό διαφορετικά σενάρια, το χρέος είναι βιώσιμο».
Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης Πολ Τόμσεν και οι συνεργάτες του ζητούν από τους Ευρωπαίους να τους δώσουν «μία σαφή εικόνα» για τις επιπτώσεις που θα έχουν τα μέτρα στη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας. Η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων θα βοηθήσει εξαιρετικά ώστε να είναι θετική η νέα έκθεση βιωσιμότητας (DSA).
Ο κ. Ράις είπε ότι η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου. Η έκθεση είναι απαραίτητη και θα επιτρέψει στον Πολ Τόμσεν να εμφανιστεί ενώπιον του Δ.Σ. του Ταμείου για να ζητήσει υποστήριξη για τη χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο Ελληνικό Πρόγραμμα.
Ο εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι το Ταμείο δεν πρόκειται να εξαιρέσει την Ελλάδα από τους κανόνες χρηματοδότησης που εφαρμόζει. Το ΔΝΤ, είπε, θα ακολουθήσει τους κανόνες  που ισχύουν για όλες τις χώρες και στην περίπτωση της Ελλάδος.
ethnos


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news