facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Πετρόπουλος: Κοινωνική ασφάλιση για όλους-Δημιουργούμε πλαίσιο χωρίς διακρίσεις

Άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι να σταματήσει την κατάρρευση της χώρας και να θέσει τις προϋποθέσεις για μια σταδιακή ανάπτυξη των ικανοτήτων που έχει η χώρα, τόνισε από την Πρέβεζα ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος.

Στο πλαίσιο «της επιτακτικής ανάγκης» όπως την χαρακτήρισε, για τον διάλογο με την κοινωνία και τις παραγωγικές δυνάμεις σχετικά την πορεία της οικονομίας και των μέτρων ανάπτυξης, ο υφυπουργός επισκέπτεται από χθες την Ήπειρο.

Ο Τάσος Πετρόπουλος, κατά την ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής, άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση και ειδικά στην ΝΔ για απουσία αντίλογου, προς την κυβέρνηση την ώρα που θα ήταν χρήσιμος, στην διαπραγμάτευση , υπέρ των εθνικών συμφερόντων, αφού προηγουμένως, έκανε λόγο για υπόδειγμα ικανότητας συνεργασίας, των δυο διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ούτε ίδια πλεύση ,ούτε ίδια καταγωγή ,δεν έχουν ταυτόσημες θέσεις μπορούν όμως να συνεργάζονται αποτελεσματικά ακόμη και σε διαφορετικές αντιλήψεις που καθορίζουν την πραγματικότητα να συνεργάζονται και να δίνουν λύσεις. Αυτό το υπόδειγμα δεν το ακολουθούν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν το ακολουθεί ως αξιωματική αντιπολίτευση καν, καθώς θα είχε το δικαίωμα και την δυνατότητα, να κρίνει την κυβέρνηση για εκείνα που δεν κάνει, ενώ έχει την δυνατότητα.

«Αντιθέτως σε συνθήκες που η κυβέρνηση, προχώρησε σε επιτυχή βήματα και σε αποτελέσματα, τα οποία είχαν προδικάσει ότι δεν θα υπάρξουν, όπως η αξιολόγηση, δεν κάνουν τίποτα δεν λένε ούτε αυτό, δεν ελέγχουν την κυβέρνηση, δεν κάνουν ούτε αντιπολίτευση, γιατί η διαφορετική άποψη είναι χρήσιμη, μπορεί να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση στις διαδικασίες που πραγματικά εξελίσσονται σε ένα περιβάλλον τρικυμιώδες, εννοώ το περιβάλλον της Ε.Ε.

«Μας χρειάζεται ο αντίλογος, γιατί και αυτός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μια κυβέρνηση που πραγματικά διαπραγματεύεται με τους έξω από την χώρα για να αξιοποιήσει των αντιπολιτευτικό λόγο στην κατεύθυνση εκείνων που πιέζουν. Κι αντί να πιέζεται ο άλλος παράγοντας εκτός συνόρων της χώρας, προς όφελος των εθνικών συμφερόντων, όλο αυτό το διάστημα ακούγαμε εγκαταλείψτε την κυβέρνηση, παραιτηθείτε να έρθουμε εμείς. Και το εμείς είναι όλοι εκείνοι που τα προηγούμενα χρόνια οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση την χώρα».

Αναφερόμενος στο τομέα της ασφάλισης του κυβερνητικού έργου, υπογράμμισε πως πλέον δεν υπάρχουν ανασφάλιστοι, έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων, και πρόσθεσε: «Κοινωνική ασφάλιση για όλους. Δημιουργούμε πλαίσιο χωρίς διακρίσεις».

Ο υφυπουργός εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι ξένοι επενδυτές, θα δείξουν ενδιαφέρον για την χώρα μας, διότι για την κυβέρνηση είναι αναπτυξιακό το αποτέλεσμα του κτυπήματος της διαφθοράς, είναι οικονομική η διάσταση του μηνύματος που πηγαίνει στην Ευρώπη, το εξωτερικό προς τους επενδυτές, ενώ κατήγγειλε πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους, για χρηματισμό.

«Θα έρθουν επενδύσεις, γιατί η Κυβέρνηση δεν τα παίρνει για να τους επιτρέψει να έρθουν στην χώρα κι αυτό είναι θετικό» τόνισε ο κ. Πετρόπουλος και ανέφερε ένα περιστατικό, που όπως είπε, συνέβη τον πρώτο καιρό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με επιτελείο αλλοδαπών επενδυτών ,οι οποίοι μετά την συνάντηση δεν έφευγαν και περίμεναν στον προθάλαμο αναζητώντας που θα πληρώσουν, καθώς οι ίδιοι, σε άλλη συνάντηση με προηγούμενους αξιωματούχους του παρελθόντος, αυτό είχαν πράξει.

Ο Τάσος Πετρόπουλος απεύθυνε κάλεσμα προς όλους να σταθούν στο πλευρό της κυβέρνησης ,η οποία μπορεί να μην ευθύνεται για την παραγωγή των προβλημάτων αλλά για την επίλυση τους, για να “χτυπηθεί” η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή, ώστε μετά την τριετία να υπάρξουν αποτελέσματα όπως η μείωση των φόρων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news