facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Στο αρχείο οι δικογραφίες κατά της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ

Με τυπικές κλήσεις έκλεισε ο ανακριτής διαφθοράς Κ. Σαργιώτης δύο δικογραφίες για το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος των πρώην μελών του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ, με αποτέλεσμα ο φάκελλος- ως προς αυτό το σκέλος- να μπαίνει στο αρχείο.

Η ποινική δίωξη είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς και αφορούσε σε τόκους που εισπράχθηκαν από τις πωλήσεις 28 ακινήτων του Δημοσίου και τη μεταβίβαση μετοχών του ΟΠΑΠ, αλλά τα ποσά αυτά –κατά το εισαγγελικό πόρισμα- παρακρατήθηκαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και οι τόκοι δεν αποδόθηκαν στον Ειδικό Λογαριασμό του Δημοσίου.

Όπως προέκυψε όμως από την ανάκριση, ο δικαστικός λειτουργός σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κατηγορούμενοι δεν ιδιοποιήθηκαν τους τόκους αλλά τα χρήματα παρέμειναν στα ταμεία του ΤΑΙΠΕΔ για την κάλυψη των αναγκών του χρέους, όπως άλλωστε προβλέπεται από το καταστατικό του Ταμείου.

Δικογραφία με ίδιο αντικείμενο όμως χειρίζεται και η ανακρίτρια διαφθοράς κ. Η. Ζαμανίκα, η οποία αφορά στους τόκους από την μεταβίβαση του κτιρίου του Golden Hall.

Και στις τρεις δικογραφίες το ποσό της υπεξαίρεσης δεν ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Τον τελικό λόγο για την αρχειοθέτηση των δικογραφιών θα έχει το Συμβούλιο Εφετών

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news